Gregory Van Gansen Gregory Van Gansen

Nieuwe Victoriatoren in Brusselse Noordwijk officieel geopend

De IBM-toren heeft de voorbije twee jaar een transformatie gedaan naar de Victoriatoren. Het gebouw in de Noordwijk herbergt nu onder andere kantoren, een hotel en een dakterras.

Veel Brusselaars kennen de Victoriatoren in de Noordwijk nog als de vroegere thuis van de IBM-kantoren. Vandaag is de toren het nieuwe hoofdkwartier van mediagroep WPP en de eerste vestiging in België van hotelketen The Hoxton. De 198 kamers worden gecombineerd met een lobby die toegankelijk is voor iedereen, net als de bar, twee restaurants en de rooftop met panoramisch terras. The Hoxton zal binnenkort ook zijn coworkingspace met verschillende vergaderruimtes openen.

Metamorfose

Aan de transformatie van de toren is twee jaar gewerkt. Ze past in een opwaardering van de wijk. “De Noordwijk ondergaat een gigantische metamorfose”, zegt staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit).

Het project voor de renovatie van de Victoriatoren werd uitgevoerd door het architectenbureau 51N4E. Het architectonisch ontwerp werd in stand gehouden en tijdens het bouwproces zijn zoveel mogelijk elementen en materialen hergebruikt.