Nieuws Vlaams Brabant Nieveranst en ROB-tv weten dat zorgverleners het verschil maken

Nieveranst en ROB-tv weten dat zorgverleners het verschil maken

Nieveranst en ROB-tv weten dat zorgverleners het verschil maken

ROB-tv lanceert vanaf 1 maart een nieuwe reportagereeks. De tv-reeks Helden van de zorg is een creatie van het succesvolle Leuvense productiehuis Nieveranst, met steun van de  provincie Vlaams-Brabant. Acht weken lang worden regiogenoten gevolgd die zich elke dag inzetten voor anderen.

“Als regionale zender houden we van authentieke en integere verhalen uit Oost-Brabant en die vind je bij uitstek in de zorgsector”, zegt hoofdredacteur van ROB-tv Dirk Roelens. “Duizenden mensen hebben van zorgen voor anderen hun beroep gemaakt.  Door hun gedrevenheid en engagement maken zij het verschil in het leven van hulpbehoevenden. De term helden is hier dus echt wel op zijn plaats.”

“Zorg dragen voor een authentiek en warm verhaal over échte mensen die het verschil maken in het leven van hulpbehoevenden. Met die insteek voor de nieuwe tv-reeks Helden van de zorg willen wij mee aan de kar trekken om de knelpuntberoepen in de zorgsector te helpen invullen”, stelt Peter Heymans, programmamaker van Nieveranst.

Veel zorgverleners gaan over enkele jaren met pensioen. Zullen er genoeg nieuwkomers zijn? Een vraag die ook Monique Swinnen, gedeputeerde voor Welzijn, bezighoudt. “Zorgorganisaties in Vlaams-Brabant ervaren nu al een tekort aan instroom van beroepskrachten. Bovendien bestaat er een te eng beeld van zorg en kent men de doorgroeimogelijkheden van deze jobs niet. De tv-reeks kan deze perceptie doorbreken en mensen aanmoedigen de stap naar de zorgsector te doen.”

Ontdek de boeiende wereld van de zorg. En maak kennis met de hoofdpersonages. Zoals Bernadette, kraamverzorgende in Holsbeek, en Laurent, chef-kok in woonzorgcentrum Hertog Jan in Kortenberg. Of met Inge, begeleidster van tienerouders bij vzw De Shelter in Leuven.

Helden van de Zorg telt acht afleveringen en wordt elke woensdag uitgezonden op ROB-tv vanaf 18.30 uur, na het nieuws.  De eerste aflevering is op woensdag 1 maart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.