Nieuws Vlaams Brabant Nog maar eens staking bij afvalophaler EcoWerf

Nog maar eens staking bij afvalophaler EcoWerf

Nog maar eens staking bij afvalophaler EcoWerf

ecowerf2In zes gemeenten in Vlaams-Brabant bleven de containers met afval dinsdag voor de zoveelste keer onaangeroerd staan. Het gevolg van een spontane werkonderbreking bij de intercommunale afvalophaler EcoWerf. De inkt van de vorige staking is amper droog of er kwam alweer een nieuwe. Reden is opnieuw de hoge werkdruk.

EcoWerf in Wilsele (Leuven) is het intergemeentelijk milieubedrijf Oost-Brabant. In het arrondissement Leuven zijn 27 gemeenten bij de afvalintercommunale aangesloten. De chauffeurs en laders hebben dinsdagmorgen spontaan het werk neergelegd. Daardoor werd geen afval opgehaald in Geetbets, Hoegaarden, Kortenberg, Landen, Bertem en Rotselaar.

EcoWerf vraagt burgers en bedrijven om het afval weer binnen te halen en aan te bieden bij de volgende inzameling. Het bedrijf slaagt er niet in om een extra ophaling te organiseren. Officieel wegens de feestdagen.

De problemen zijn dezelfde als bij vorige acties: hoge werkdruk, te zware rondes, gebrek aan douches en sanitair. De werkgroep die in mei werd opgericht om de pijnpunten op te lossen leidde niet tot het gewenste resultaat. Ondanks het spontane karakter hebben de vakbonden de actie erkend.

Na een dag vergaderen hebben directie en vakbonden een overeenkomst bereikt over een nieuwe afsprakennota. De directie heeft een aantal beloftes gedaan om pijnpunten op te lossen en daar zijn deadlines aan gekoppeld. Over de werking van de dispatching werd een beslissing met onmiddellijke ingang genomen. Voor andere afspraken gelden langere deadlines.

De vakbonden behouden hun stakingsaanzegging en zullen die niet intrekken vooraleer de afspraken nagekomen zijn. De directie van EcoWerf bevestigt dat ze intern maatregelen heeft genomen om tegemoet te komen aan de vragen van het personeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.