Nieuws Vlaams-Brabant NSZ: “Maak einde aan paniekvoetbal”

NSZ: “Maak einde aan paniekvoetbal”

NSZ: “Maak einde aan paniekvoetbal”

BRUSSEL –  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ)  reageert opgelucht op de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité van afgelopen vrijdag. “We zijn blij dat er geen verdere beperkingen zijn opgelegd aan de horeca of aan de handelaars. Dit zou nog voor het einde van het jaar een zeer harde klap zijn geweest voor deze twee sectoren”, klinkt het. NSZ betreurt wel het verbod op binnenevenementen voor meer dan 200 personen en roept de federale regering en de gewesten op steunmaatregelen voor alle getroffen sectoren versneld in te voeren en een einde te maken aan paniekvoetbal. 

Zelfstandigenorganisatie NSZ reageert opgelucht op de beslissingen van het Overlegcomité. Er zijn namelijk geen extra beperkingen voor de horeca of voor de handelaars opgelegd. “Vlak voor de kerstvakantie zou het een ramp zijn geweest als horeca-uitbaters om 20 uur zouden moeten sluiten of als winkels een beperking van het aantal klanten zouden moeten opleggen. Dit geldt des te meer in deze telewerktijden”, luidt het.  

Evenementen 

 NSZ betreurt evenwel het verbod op de organisatie van evenementen binnenshuis voor meer dan 200 personen. “De evenementensector, die de afgelopen 1,5 jaar al enorm te lijden heeft gehad onder de coronasituatie, zal opnieuw een grote klap te verwerken krijgen en dat terwijl zij duidelijk het best geplaatst zijn om voor een veilig evenement te zorgen.”  

Paniekvoetbal 

 NSZ roept de federale en regionale regeringen dan ook op om de verschillende steunmechanismen voor de getroffen sectoren snel weer in werking te stellen. Ten slotte roept de zelfstandigenorganisatie op tot meer zelfbeheersing bij de overheid. “Deze opeenvolging van drie Overlegcomités in slechts drie weken tijd geeft de zeer slechte indruk van paniekvoetbal van de kant van de beleidsmakers. Dit is uiterst schadelijk voor de economische activiteit en voor ondernemers, die zekerheid nodig hebben. We moeten ons nu aan deze regels houden!”, roept NSZ op.  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.