Nieuws Vlaams Brabant Omvangrijk bouwproject van Cera in hartje Leuven zit op schema

Omvangrijk bouwproject van Cera in hartje Leuven zit op schema

Omvangrijk bouwproject van Cera in hartje Leuven zit op schema

cera-leuvenHet omvangrijke bouwproject dat de coöperatie Cera in maart vorig jaar startte in enkele aanpalende gebouwen in de Muntstraat in Leuven zit op schema. Als alles verder volgens plan verloopt, volgt de oplevering van de gebouwen in oktober volgend jaar. “In december 2017 kunnen de administratieve diensten van Cera er dan hun intrek nemen”, zegt Bert Crabs, lid van het managementcomité van Cera.

Voor dit grootse bouwproject moest eerst het gebouw van de Vlaamse Leergangen op de hoek van de Muntstraat en de Boekhandelstraat gesloopt worden. Op die locatie wordt momenteel een nieuwbouw opgetrokken. “Dat project moet op het einde van dit jaar gerealiseerd zal zijn.”

Inmiddels werd ook gestart met de restauratie van twee beschermde monumenten die deel uitmaken van het project: het Helleputtegebouw in de Muntstraat en hotel D’Eynatten in de Eikstraat. “Voor Cera is dit een terugkeer naar de roots. Het Helleputtegebouw huisvestte vanaf 1913 de coöperatieve spaar- en kredietmaatschappij Volksbank van Leuven.”

De verhuizing van het Ladeuzeplein in Leuven naar de Muntstraat in 2017 valt samen met de 125ste verjaardag van Cera. De coöperatie nam dinsdagavond in het stadhuis van Leuven afscheid van Luc Discry, gedegeleerd bestuurder, en van Lode Morlion, de voorzitter van de raad van bestuur. Discry bereikte de pensioengerechtigde leeftijd en Morlion de maximumduur van zijn mandaat. Ze worden respectievelijk opgevolgd door Katelijn Callewaert en Paul Demyttenaere.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.