Nieuws Vlaams Brabant Onderhandelingen bij Vinçotte in de startblokken

Onderhandelingen bij Vinçotte in de startblokken

Onderhandelingen bij Vinçotte in de startblokken

Directie en vakbonden bij Vinçotte in Vilvoorde gaan op donderdag 16 maart rond de tafel zitten. Dan starten de onderhandelingen over de sociale problemen bij het inspectiebedrijf.

Met Vinçotte 3.0 wil de directie ingrijpende veranderingen doorvoeren. Ze noemt het toekomstplan noodzakelijk voor het voortbestaan van het bedrijf. “We hebben de interne organisatie bekeken. Onze winstgevendheid en cash flow staan onder druk en we worden geconfronteerd met grote uitdagingen. De serviceverlening naar de klant moet sneller en efficiënter gebeuren. Daarom moeten onze werkingsprocessen en technologie geactualiseerd worden. We moeten meer inzetten op advies en innovatie.”

Volgens de bonden leidt het plan tot een lawine aan operationele en praktische problemen. “Het veranderingsproces is onwerkbaar en onrealistisch”, zeggen ze. “De inspectieopdrachten worden sinds 1 januari chaotisch of zelfs helemaal niet verdeeld. Heel wat inspecteurs krijgen weinig of geen opdrachten, anderen worden ermee overspoeld.”

Nadat een verzoeningsprocedure in het paritair comité mislukt was, voerden de werknemers op 17 februari actie aan het hoofdkantoor in Vilvoorde. Bijna dag op dag een maand later gaan directie en bonden opnieuw rond de tafel zitten.

In een serene sfeer zal dat allicht niet gebeuren. “We zijn ontevreden dat de directie de procedure om twee afdelingen te verkopen gewoon doorzet”, zegt vakbondssecretaris Jan Meeuwens (BBTK). De afdelingen asbestcontroles en bodeminspectie moeten verdwijnen en dat kan vijftig jobs kosten.

De directie doet voor de gesprekken een beroep op Paul Soete. Hij stond van 2002 tot 2014 aan het hoofd van werkgeversorganisatie Agoria.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.