Nieuws Vlaams Brabant Onderhandelingen over herstructurering bij Vinçotte zitten muurvast

Onderhandelingen over herstructurering bij Vinçotte zitten muurvast

Onderhandelingen over herstructurering bij Vinçotte zitten muurvast

De onderhandelingen bij het inspectiebedrijf Vinçotte in Vilvoorde zitten muurvast. Het is voorlopig onduidelijk hoe de herstructurering kan leiden tot de gewenste modernisering en de vraag van klanten om meer te digitaliseren.

Bij Vinçotte zijn de onderhandelingen aan de gang over het aangekondigde ontslag van 195 werknemers. Volgens de vakbonden werd nog geen enkele vooruitgang geboekt. Dat zegt vakbondssecretaris Jan Meeuwens (BBTK).

“De directie beperkte zich donderdag bij afwezigheid van de ceo tot het voorlezen van antwoorden op onze vragen over de herstructurering. Die hadden we eerder schriftelijk al ontvangen. We weten nog steeds niet in welke afdelingen en regio’s de ontslagen zullen vallen.”

De ontslagen kaderen in het strategisch plan 2020 Vinçotte. De directie noemt dat een broodnodige modernisering en oefening in efficiëntie, om de toekomst van het bedrijf te verzekeren.

Volgens de vakbond wil de directie de eerste fase van de informatie- en consultatieronde zo snel mogelijk afhandelen zonder een ernstig gesprek over alternatieven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer