Nieuws Vlaams Brabant Onderneemster uit Rotselaar geeft kinderboek over Sep Vanmarcke uit

Onderneemster uit Rotselaar geeft kinderboek over Sep Vanmarcke uit

Onderneemster uit Rotselaar geeft kinderboek over Sep Vanmarcke uit

de craeneZonet verscheen Sep, een kleine biografie. Hoe Sep Vanmarcke wielerheld werd. Het is het eerste boek van een reeks die wordt uitgegeven door Art Cézar, een promotiebureau voor creatief talent in Rotselaar. Drijvende kracht achter boek en uitgeverij is Isabel De Craene (foto). “Ik hoop dat dit boek en de volgende waaraan we werken kinderen aanzetten om meer te bewegen en meer te lezen.”

Sep Vanmarcke, is dat niet die Vlaamse coureur die vorig jaar uitgekeken was op de koers en de fiets aan de haak wilde hangen? En die de Spelen in Rio liet schieten voor de geboorte van zijn eerste kind? Ja, dat is hem. Nu is hij ook het onderwerp van een kinderboek.

Sep, een kleine biografie is een voorleesverhaal, voor ouders die hun kinderen een actief leven gunnen. Het is ook een dagboek vol jeugdherinneringen van een jongen met een fiets en een nog grotere droom. Het is een inspiratiebron voor wie zot is van fietsen. Met nooit eerder getoonde foto’s uit het familiealbum van Vanmarcke en met nostalgische tekeningen van Joost Stokhof.

“Sporthelden spreken tot de verbeelding van jong en oud”, zegt Isabel De Craene over haar eerste wapenfeit als uitgeefster. “Ze worden geregeld opgevoerd in de media, maar vaak is dat over een fait divers.” In het geval van Sep Vanmarcke klopt dat helaas niet. Maar niet getreurd: “Ik wil sporthelden graag inspirerend inzetten en daarom zoek ik naar personen die hun sport overstijgen. Die sportief straffe prestaties neerzetten, maar nog meer in het oog springen door hun strijdlust en de gezonde ontwikkeling die ze doormaakten in hun jeugd.”

De sympathieke maar weinig charismatische Vanmarcke lijkt ons dan nog meer een vreemde keuze. “Voor mij was hij de perfecte opener. Ik hoop dat kinderen die het boek lezen de sportman leren kennen en hem volgen als fan. Het zou leuk zijn als ze wat van zijn karakter overnemen en op een gezonde manier aan sport doen.”

Met uitgeverij Art Cézar wil De Craene boeken maken die de middelmatigheid overstijgen. “Jonge lezers hebben recht op straffe auteurs en goede illustratoren en vormgevers. Art Cézar moet Belgische kwaliteitsproducten brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.