Nieuws Vlaams Brabant Ondernemers van bij ons bouwen WK-dorp Vélo Village

Ondernemers van bij ons bouwen WK-dorp Vélo Village

Jeroen Matthys van Uurblauw-eetkamer.

Ondernemers van bij ons bouwen WK-dorp Vélo Village

LEUVEN/HOLSBEEK –  Ter gelegenheid van het WK-wielrennen in Vlaanderen wordt in het Paul Van Ostayenpark (Ruelensvest) in Leuven het WK-dorp “Vélo Village” opgebouwd. Voor de realisatie van het driedaagse evenement, van 24 tot en met 26 september, sloot de Leuvense horecaondernemer Jeroen Matthys van Uurblauw-eetkamer een partnerschap met Ilse Organe van het bedrijf Organdipity. 

Naast Antwerpen, Brugge en Knokke-Heist is Leuven de vierde gaststad van het WK-wielrennen in Vlaanderen. In de rand van de koers worden in de studentenstad allerlei evenementen op poten gezet. Een daarvan is Vélo Village in het Paul Van Ostayenpark, in de buurt van de Ruelensvest. Vélo Village is een samenwerking tussen Ilse Organe en Jeroen Matthys, twee ondernemers uit respectievelijk Holsbeek en Leuven.

Activiteiten 

“Vélo Village is een wielerdorp waar fans en hun gezinnen/vrienden terechtkunnen voor de uitzending van het WK op groot scherm, allerlei randanimatie en een “Afterbikeparty” met de Leuvense dj Bobby Ewing. In het WK-dorp zullen natuurlijk ook de nodige drank-en eetstanden aanwezig zijn”, vertelt Jeroen Matthys, eigenaar van horecazaak Uurblauw-eetkamer.

Uurblauw-eetkamer 

Uurblauw-eetkamer is een zaal die gevestigd is aan de Kapucijnenvoer in Leuven. De zaak werkt volgens het concept van private dining, en zet in op dagverse visgerechten (vis uit Noordzee). Zowel ondernemingen als particulieren kunnen er terecht. “Het gebeurt geregeld dat we aan de slag gaan voor bedrijven die in een discrete setting willen vergaderen met aansluitend een diner. Voor particulieren verzorgen we allerhande feestjes, bijvoorbeeld voor een doop of huwelijksverjaardag.” Uurblauw-eetkamer biedt plaats aan een 20-tal gasten.

Partnerschap 

Omdat de organisatie van een WK-dorp een specifieke aanpak vereist ging Matthys op zoek naar een partner die het klappen van de zweep kent. Via familie kwam Jeroen Matthys terecht bij Ilse Organe. “Ik ben erg blij met de vraag van Jeroen”, zegt Ilse. “Onze specialisaties zijn erg aanvullend en de visies sluiten mooi op elkaar aan. Ik vind het aangenaam werken omdat er weinig woorden nodig zijn om de organisatie vooruit te laten gaan.” Ilse Organe was in het verleden nachtcoördinator op The Hive Resort op Rock Werchter. In opdracht van Mobile Vikings was Ilse al aan de slag op Pukkelpop. Voorts organiseerde ze in eigen beheer al meerdere kleinere en middelgrote evenementen.

Openingsuren 

Het driedaagse WK-dorp Vélo Village opent de deuren op vrijdag 24 september. Het evenement wordt afgesloten met een “afterbikeparty” op zondag 26 september. De site is elke dag geopend van 9 tot 22 uur. De toegang is gratis.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.