Nieuws Vlaams Brabant Online kun je nu al op de nieuwe Brussel Ring rijden

Online kun je nu al op de nieuwe Brussel Ring rijden

Online kun je nu al op de nieuwe Brussel Ring rijden

navigatieHet Agentschap Wegen en Verkeer lanceert een online rijsimulator om de nieuwe Ring rond Brussel uit te testen. Bedoeling is vooral om bestuurders te laten kennismaken met de parallelstructuur van de toekomstige Ring.
Op de website http://www.werkenaandering.be/simulator kies je een route naar keuze en bestuur je een virtuele auto met behulp van de pijltjes op je toetsenbord. Wie naar de website surft, ziet het dashboard van een virtuele auto. Je kiest eerst een vertrekpunt (Dilbeek, E40 Gent, A12 Antwerpen, E19 Antwerpen, E40 Brussel of Wezembeek-Oppem). De besturing gebeurt met de pijltjes op je toetsenbord.
De online rijsimulator is gebaseerd op een voorontwerp en komt dus niet honderd procent overeen met de toekomstige Ring. Hij vertoont mogelijk nog fouten die worden weggewerkt in het definitieve plan.
De Vlaamse overheid wil met de online rijsimulator bestuurders vooral laten kennismaken met de parallelstructuur van de toekomstige Ring. Die bestaat uit hoofd- en parallelrijbanen en een aantal knooppunten: een heel nieuwe structuur voor het wegennet in Vlaanderen.
De Vlaamse overheid liet eerder al een offline rijsimulator ontwikkelen. Je zet een virtual reality-bril op die reageert op je oogbewegingen. Gas geven en remmen doe je met pedalen, net zoals in een echte auto. De rijsimulator geeft een realistisch beeld in HD. Ingenieurs van de Vlaamse overheid gebruiken hem om signalisaties te verfijnen, in het najaar staat hij op infosessies voor de omwonenden.
Op de nieuwe Ring worden lokaal en doorgaand verkeer van elkaar gescheiden.  Doorgaand verkeer volgt over langere afstand de Ring, lokaal verkeer gebruikt de Ring om een op- of afrit te nemen tussen twee knooppunten. Wisselen van hoofd- naar parallelrijbaan of vice versa gebeurt op een van de knooppunten. De nieuwe structuur moet komaf maken met de gevaarlijke weefbewegingen van auto’s en vrachtwagens. Die rijden kriskras door elkaar omwille van de vele op- en afritten. De werken aan de Ring rond Brussel starten in 2019.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.