Nieuws Vlaams Brabant Ontdekkingstocht langs 500 bieren in Brabanthal

Ontdekkingstocht langs 500 bieren in Brabanthal

Ontdekkingstocht langs 500 bieren in Brabanthal

Vlaams-Brabant staat vanaf vrijdag 21 april in het teken van het bier. Tot Pinkstermaandag 5 juni lopen twee initiatieven parallel naast elkaar: Biermaand Vlaams-Brabant en Leuven Biermaand. Het eerste weekend is al meteen het topmoment met het Zythos Bierfestival in de Brabanthal in Leuven.

Het jaarlijkse festival rond de Belgische ambacht van het bierbrouwen vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april, respectievelijk van 12 tot 23 en van 11 tot 21 uur. De editie 2017 bouwt voort op het succes van de voorbije jaren. De formule blijft dezelfde. Er zijn 88 standen, bemand door een honderdtal brouwerijen en bierfirma’s.

Het festival richt zich tot liefhebbers van bier, zowel kenners als leken. Meer dan 500 bieren kan je er (her)ontdekken en degusteren. Aan elke stand kan je in ruil voor jetons een van de vele aangeboden Belgische bieren proeven. Dat gebeurt in een proefglas van 10 centiliter.

Iedereen is welkom maar de bieren worden alleen geschonken aan bezoekers vanaf 16 jaar. Op diverse plaatsen in de grote hal zijn rustplaatsen geïnstalleerd. Een foodcorner wacht op de hongerigen en er is zelfs een stand met niet-alcoholische dranken.

Bij de nieuwe bieren is het uitkijken naar François Grand Cru; dat donderdag werd voorgesteld in Antwerpen. Het is een gezamenlijk project van VTM-journalist Patrick Van Gompel, brouwer Marc Knops (Achel) en sommelier François Huysmans. Deze tripel met negen procent alcohol wordt gebrouwen bij brouwerij Varenbroek in Reet (Rumst).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.