Nieuws Vlaams Brabant Ontwikkelaar HR-platform haalt centen op

Ontwikkelaar HR-platform haalt centen op

Ontwikkelaar HR-platform haalt centen op

SCHAARBEEK –  Shyfter, een Brussels HR-techbedrijf die oplossingen voor planning management aanbiedt, heeft  800.000 euro opgehaald bij Sambrinvest en private investeerder Mike  Vandenhooft (medeoprichter van  NewPharma). Met de centen wil de onderneming zijn  groei financieren en voldoen aan de  vragen van de Vlaamse en Franse markt.

De SaaS-oplossing (software met abonnementsformule) Shyfter  is ontstaan uit een  behoefte van  medeoprichter Lionel Hermans, die problemen had met het beheren van de werkschema’s van werknemers en studenten in de franchise van zijn vrouw die actief is in de voedseldistributiesector. Hermans ontwikkelde 4 jaar geleden een software om de werkschema’s beter te beheren. Twee  jaar  later besloot hij de krachten te bundelen met kameraad Vincent Baille (die de leiding nam over business development) en richtte hij het bedrijf Shyfter op. Shyfter biedt digitale oplossingen voor HR aan via een online registratieplatform en mobiele applicaties (SaaS).

Nu heeft het bedrijf 800.000 euro opgehaald om een nieuwe versie van zijn oplossing te lanceren om zijn aanwezigheid op de Vlaamse markt te versterken en uit te breiden naar de Franse markt. Servicebedrijven, callcenters, vaccinatiecentra,  evenementenbedrijven,  hotels,  restaurants… ze worden allemaal  geconfronteerd  met dezelfde  zorgen  als het gaat om het plannen van diensten en teamschema’s.

Shyfter  biedt  die  bedrijven aangepaste scorings- en rapportageoplossingen, allemaal in één  HR-oplossing.  Dankzij deze  SaaS-oplossing kunnen  bedrijven nu het beheer van  hun teamschema’s automatiseren maar ook hun administratieve en  juridische monitoring (aanwezigheid, uurtarieven,  contractbeheer, Dimona).  Shyfter schat dat bedrijven meer dan 30 uur per maand kunnen besparen  bij het genereren van efficiënte schema’s.

“Het systeem is  een  enorme tijdsbesparing  in personeelscoördinatie, maar  het  is   ook  gebruiksvriendelijk  en gemakkelijk op afstand te beheren.” zegt Lionel Hermans, Founder &  Managing  Partner bij  Shyfter.  “We  hebben  onze  activiteiten nu  uitgebreid  naar  Vlaanderen en staan op het punt om het platform open te stellen voor Frankrijk. Het doel is om het aantal gebruikers tegen eind 2021 te verdrievoudigen!”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Rotselaar
Rotselaar

Starter van de week: Weblevels

ROTSELAAR –  Aan de Stationsstraat in Rotselaar is digitaal marketing agency Weblevels van start gegaan. De zaak van Yorick Vingerhoets… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Koekelberg
Brussel

4 falingen

VILVOORDE/BRUSSEL/KRAAINEM/SCHAARBEEK - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer