Nieuws Vlaams Brabant Op zoek naar het fitste bedrijf van Vlaams-Brabant

Op zoek naar het fitste bedrijf van Vlaams-Brabant

Op zoek naar het fitste bedrijf van Vlaams-Brabant

hetfitstebedrijfIn Haasrode (Oud-Heverlee) is donderdag de wedstrijd ‘Het fitste bedrijf van Vlaams-Brabant’ van start gegaan. Een tiental bedrijven uit de provincie kwam er aan de start van een nieuwe gezondheidswedstrijd. Dat is een initiatief van Ready2improve. Ondernemingen werken gedurende twaalf weken aan een gezonde levensstijl. Het bedrijf dat in die periode de grootste vooruitgang boekt, mag zich het fitste bedrijf noemen.

Bij steeds meer mensen dreigt het evenwicht tussen werk en privé uit evenwicht te geraken. Deze bedrijvencompetitie speelt in op die tijdsgeest. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren.

“Het fitste bedrijf is een wedstrijd waarin Vlaams-Brabantse ondernemingen gedurende twaalf weken een coachingprogramma doorlopen”, zegt initiatiefnemer Wouter Goris. “Er is een fitheidsmeting aan het begin en het einde van de rit. Het bedrijf dat de grootste vooruitgang boekt, kroont zich op 28 juni tot winnaar.”

Een tiental Brabantse bedrijven _ waaronder Galilei, Ortec, Euromedix, Proximus SpearIT en Proxy Delhaize _ neemt het tegen elkaar op met in het totaal 200 medewerkers die werken rond gezondheid. “Mentale frisheid bereik je door stress onder controle te houden, maar ook door efficiënt timemanagement en afwisseling in je job. Een fysiek gezond lichaam kan het gevolg zijn van evenwichtige voeding en beweging”, stelt Goris.

Ready2Improve viert niet alleen de start van deze competitie maar ook de opening van een gloednieuwe praktijk aan de Blandenstraat in Haasrode. “Zowel particulieren als bedrijven kunnen er terecht voor gezondheidscoaching op maat. Met workshops over yoga, massage en het lezen van voedingsetiketten.”

Wouter Goris stichtte Ready2improve in 2007. Negen jaar later worden bedrijven en particulieren opgevangen door een multidisciplinair team van sportpsychologen, masters in lichamelijke opvoeding, voedingsspecialisten en therapeuten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.