Nieuws Vlaams Brabant Ophef rond aanvraag nieuw logistiek park aan Kampenhout-Sas

Ophef rond aanvraag nieuw logistiek park aan Kampenhout-Sas

De Vekestraat in Kampenhout-Sas. Credit Google Street View.

Ophef rond aanvraag nieuw logistiek park aan Kampenhout-Sas

KAMPENHOUT – Er is in Kampenhout ophef over de mogelijke komst van een logistieke bedrijfssite aan de Vekestraat. De vereniging Kampenhout-Sas ademt, die eerder de komst van een afvalverbrandingsoven in de gemeente kon tegenhouden, is niet te spreken over de “zomerse” timing van het openbaar onderzoek en de beschreven omvang van het project. 

De Luikse logistieke speler Weerts diende bij het gemeentebestuur van Kampenhout een aanvraag voor een omgevingsvergunning in voor de bouw van een logistieke site in de Vekestraat, op een steenworp van de vernieuwde rotonde van Kampenhout-Sas.

Het “zomerse” openbaar onderzoek werd uitgevoerd van 6 augustus tot 4 september, wat kwaad bloed heeft gezet bij de vereniging Kampenhout-Sas Ademt. Een dag voor het einde van het openbaar onderzoek meldde de vereniging op zijn Facebookpagina dat er een aanvraag is ingediend voor een “mega logistiek complex” in de Vekestraat.

“Het gaat over een aanvraag van Weerts Group, een firma uit Luik gespecialiseerd in opslag, transport en logistieke diensten, om achter de McDonald’s aan Kampenhout-Sas een logistiek centrum te ontwikkelen op een terrein van 10,7 hectare bestaande uit een bedrijfsgebouw met bijhorende kantoren, laad- en loskades en parking. Enkele cijfers uit het dossier: de bedrijfsgebouwen hebben een oppervlakte van ongeveer 32.000 m², er komen 62 laad- en loskades voor vrachtwagens, 95 standplaatsen voor vrachtwagentrailers, 21 wachtplaatsen voor vrachtwagens en 210 autoparkeerplaatsen. Na realisatie van dit project zullen zo’n 1.046 extra PAE-bewegingen per dag worden gegenereerd (PersonenAutoEquivalent), waarvan 900 door vrachtverkeer (450 inkomend, 450 uitgaand)”, luidt het op sociale media.

Bewoners van de gemeente vrezen onder andere bijkomende mobiliteitsproblemen, en dienden een bezwaarschrift in.

Wordt vervolgd.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.