Nieuws Vlaams Brabant Opticien schenkt honderden schoolkinderen eclipsbrilletje

Opticien schenkt honderden schoolkinderen eclipsbrilletje

Patrick Jansen van New Optics uit Keerbergen. Credit: Erik Van Eycken.

Opticien schenkt honderden schoolkinderen eclipsbrilletje

KEERBERGEN – Aanstaande donderdag 10 juni, tussen 11.19 en 13.31 uur, zijn we getuigen van een gedeeltelijke zonsverduistering. Om jongeren te behoeden voor oogschade deelt opticien Patrick Jansen van New Optics uit Keerbergen gratis eclipsbrillen uit. 

“Ook al gaat het over een gedeeltelijke zonsverduistering, dan nog kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Het netvlies kan verbranden met permanente oogschade tot gevolg. Je kan er zelfs blind door worden”, waarschuwt Patrick Jansen, zaakvoerder van optiekzaak New Optics in Keerbergen, in aanloop naar de gedeeltelijke zonsverduistering van aanstaande donderdag.

Gratis eclipsbrilletje

Om de jongeren te behoeden voor oogschade scbenkt Jansen de leerlingen in de gemeente een eclipsbrilletje. Vooral de basisscholen gingen in op zijn aanbod, en krijgen vóór donderdag in totaal zo’n 600 brilletjes. “Schrik vooral niet, door de beschermende filter zie je bij normale omstandigheden niets door de bril, alleen wanneer je pal in de zon kijkt. Ik organiseer met veel plezier deze actie aangezien kinderen maar ook volwassenen zich vaak niet bewust zijn van de gevolgen van onbeschermd naar een zonsverduistering te kijken.” Jansen zegt nog dat zelfs wanneer de ogen niet pijnlijk aanvoelen, er schade kan optreden.

Urania 

De vorige zonsverduistering dateert van in 2015. De volgende is gepland in oktober 2022. Voor de actie werkt Jansen samen met volkssterrenwacht Urania.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bekkevoort
Bekkevoort

Wijndomein in rouw

BEKKEVOORT - De bestuurders, medewerkers en sympathisanten van wijndomein Kluisberg aan Rijnrode in Assent (Bekkevoort) zijn in rouw. Vorige week… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.