Nieuws Vlaams-Brabant Stories Out of office: Daniëlle Vanwesenbeeck (Mastermail): “Er bestaat niet zoiets als een ‘ondernemersboek’ dat moet gevolgd worden”
Vlaams-Brabant

Out of office: Daniëlle Vanwesenbeeck (Mastermail): “Er bestaat niet zoiets als een ‘ondernemersboek’ dat moet gevolgd worden”

LEUVEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Daniëlle Vanwesenbeeck, eigenaar van het mailing- en verzendbedrijf Mastermail. 

Waar wil je deze zomer meer tijd voor vrijmaken?

Ik heb recent voor mijn verjaardag een gitaar gekregen. Tot mijn 25e was muziek een belangrijk onderdeel in mijn leven. Het is mijn voornemen om elke dag opnieuw te spelen en zingen. Daarnaast ga ik wat meer op de golfbaan staan.

Welk boek moet elke ondernemer volgens jou gelezen hebben?

Ik ben zelf niet echt een lezer. Ik luister en spreek veel met ondernemers en neem daaruit mee wat ik voor mijn bedrijf interessant vind. De ‘Blue Ocean Strategy’ van Chan Kim is wel een interessant boek. Het legt uit van welke marktsegmenten je best wegblijft en waar je je moet begeven.

Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Een Kampdag met de scouts : buiten leven van ’s morgens tot ’s avonds in de natuur en een ganse dag lachen met de vrienden. Het mooiste wat er is.

Wie of wat kan jou doen schaterlachen?

Spitsvondige humor kan ik ten zeerste appreciëren. Het is het onverwachte spitsvondige dat ik waardeer. Het is ook een teken van intelligentie.

Welke goede eigenschap heb je meegekregen van je ouders?

Doorzettingsvermogen, een zeker nuchterheid en nooit oordelen, daar ben je niks mee.

Wat is het beste ondernemersadvies dat je ooit hebt gekregen?

Ik dacht in mijn beginjaren dat er zoiets bestond als een ‘ondernemersboek’ dat moest gevolgd worden. Zelfs de grootste ondernemers nemen toch nog veel beslissingen met hun buikgevoel. Er is niet altijd een juiste manier van beslissen omdat je niet altijd weet wat er komt.

Wat is in het laatste jaar je beste aankoop geweest?

Privé is dat wellicht mijn huis geweest.
Professioneel zijn dat altijd rationele aankopen waarbij weinig emotie gepaard gaat : 2 omslagvulmachines en een software die een waterdichte kwaliteit garandeert.

Wat was je ergste job ooit?

Ik denk niet dat er zoiets bestaat als een ‘erge’ job, het hangt er maar van af hoe je er naar kijkt.

Ik heb ooit kiwi’s gesorteerd in de Noordnatie om mijn studentenkot te betalen. De harde kiwi’s waren voor de Aldi, de zachtere voor andere supermarkten. Een ganse dag moesten we in een gigantische ijskoude hal in kiwi’s knijpen en sorteren. De ondernemer in mij was die ganse dag aan het nadenken over systemen om dat sorteerproces toch iets efficiënter te laten verlopen.

Wat is jouw meest nutteloze talent?

Ik heb het talent om mijn tijdsverloop altijd verkeerd in te schatten.
Volgens mij is dat geen talent.

Ik heb gelukkig ook het talent om me te omringen met mensen die dat snel door hebben en beter in mijn timemanagement zijn dan ikzelf.

Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?

Ik denk dat leerkrachten meer respect verdienen. Men kijkt altijd naar hoeveel uren ze ‘maar’ voor de klas staan, maar die lesuren vragen ook wel voorbereiding. Tevens zijn er toch ook wel scholen waar de leerlingen niet de gemakkelijkste zijn. Ik ken leerkrachten die zeggen dat ze het voor die 1 of 2 leerlingen van de ganse klas doen, om die op de goede weg te zetten. Faut le faire.

Waar mogen we je tegen volgende zomer mee feliciteren?

Dat Voka Vlaams-Brabant een kamer en een frisse dynamische community is die er helemaal staat. De toon is gezet, maar het verhaal is nog lang niet af. De samenwerking met Kris Claes zit zeer goed.
Als we het verschil kunnen maken voor onze ondernemers en de dingen voor hen beter maken, dan mag u me komen feliciteren.