Nieuws Vlaams-Brabant Stories Out of office: Inge Vander Velpen (Acco) over haar tuin, geld tellen als studentenjob en padellen
Vlaams-Brabant

Out of office: Inge Vander Velpen (Acco) over haar tuin, geld tellen als studentenjob en padellen

LEUVEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Inge Vander Velpen, CEO van uitgeverij Acco.

Waar wil je deze zomer meer tijd voor vrijmaken?

Voor onze tuin. Tijdens de corona periode hebben we massa’s nieuwe (wilde) bloemen, rozenstruiken in alle mogelijke vormen, klimmers, fruitboompjes ed  geplant en ze zijn nu allemaal vrolijk hun gang aan het gaan. Tijd om er weer wat meer aandacht aan te geven en er iets of wat structuur in te brengen.

Welk boek moet elke ondernemer volgens jou gelezen hebben?

Digital Transformation Know How van Stijn Viaene. Dit boek is onmisbaar voor elke ondernemer die een futureproof plan voor de digitale transformatie van zijn of haar onderneming wil uittekenen. Het geeft ook de geruststellende gedachte mee dat het werkelijk voor iedereen is weggelegd.

Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Best veel dagen zou ik eens opnieuw willen beleven. Deze hebben vaak één gemeenschappelijk kenmerk, het zijn dagen die niet volledig gepland zijn en ruimte hebben voor niet-voorziene ontmoetingen en gebeurtenissen.

Wie of wat kan jou doen schaterlachen?

Heel veel zaken maken mij blij. Volgens mijn zoon word ik zelfs ‘belachelijk’ snel blij! Blij word ik ook als er iets onverwachts gebeurt: vrienden die plots voor de deur staan, wat uitmondt in een gezellige avond, of een onverwachte reactie die ik niet had zien aankomen.

Welke goede eigenschap heb je meegekregen van je ouders?

Positief naar zaken blijven kijken, ook al lijkt dat op het eerste zicht bijna niet mogelijk. Er zijn altijd nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, ….

Wat is het beste ondernemersadvies dat je ooit hebt gekregen?

“Grote dingen worden nooit door één persoon gedaan” (Steve Jobs): voor mij is empathisch en verbindend leiderschap cruciaal en laat het je toe om samen als team mooie resultaten te bereiken en een plek te creëren waar mensen graag bij horen.

Wat is in het laatste jaar je beste aankoop geweest?

Mijn Bambook notitieboek. Superhandig! Ik schrijf namelijk nog steeds graag met pen op papier, maar na de vergadering vind ik het vooral erg handig om mijn notities online te kunnen bewaren. Met een Bambook kan ik blended en eco-friendly notities maken.

Wat was je ergste job ooit?

Geld tellen bij KBC. Als jobstudent heb ik ooit hele dagen buitenlands geld geteld voor mensen die op reis gingen. Ik denk dat ik veel mensen een centje extra heb gegeven, of net niet.

Wat is jouw meest nutteloze talent?

Voorlezen met veel intonatie, gebaren en gekke gezichten.  Toen mijn zoontje jong was, had ik daar nog wat aan. Maar nu?

 Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?

Leerkrachten. Voor mij zijn het superhelden.

 Waar mogen we je tegen volgende zomer mee feliciteren?

Met mijn padel-kunde. Voorlopig tennis ik meer op het padelveld dan dat dat ik daadwerkelijk padel. Dus verbetering mogelijk!