Nieuws Vlaams Brabant Out of Use verlaat Aarschot

Out of Use verlaat Aarschot

Out of Use verlaat Aarschot

Out of Use, de specialist in recyclage van elektrische en elektronische apparaten, verhuist tegen eind volgende maand van Aarschot naar Beringen. Het bedrijf investeert er 1 miljoen euro in de aankoop en aanpassing van een bestaand gebouw. De verhuizing brengt op termijn een aantal extra jobs met zich mee.

out of use adriaenssensOut of Use werd in 2009 opgericht voor de ophaling, recyclage of hergebruik van allerlei apparaten, vooral van bedrijven. “Zeg maar alles met een voedingskabel of een batterij, zoals printers, pc’s, laptops, gsm’s, enzovoort,” zegt medeoprichter Mark Adriaenssens, die voordien nog operationeel directeur was bij van Gansewinkel.

Bedrijven die hun afgedankt materiaal bij Out of Use kwijt kunnen, ontvangen daarvoor een kleine vergoeding, of kunnen die omzetten in ‘bomen’ die door Natuurpunt worden aangeplant. Desgevraagd zorgt Out of Use ook voor de vernietiging van de data op afgedankte computers of servers. Daarna worden de toestellen klaargemaakt voor hergebruik of ontmanteld om de onderdelen te recycleren.

Jaarlijks verwerkt het bedrijf zo 1.500 ton aan afgedankte apparaten. Een volume dat toeneemt. “Hierdoor is onze vestiging in Aarschot te klein geworden, zegt Adriaenssens. In Beringen, waar vroeger Theunis Industries was gevestigd, vond Out of Use een nieuwe stek. Het pand van 2.350 m² wordt heringericht en uitgebreid, alles samen goed voor een investering van 1 miljoen euro. “We mikken op een duurzame groei, zo’n tien procent per jaar. Ook in Beringen zullen er op termijn zeker een aantal jobs bijkomen,” besluit de zaakvoerder. (Dominiek Claes)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.