Nieuws Vlaams Brabant Overname van OHL afgerond

Overname van OHL afgerond

Overname van OHL afgerond

De overname van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) door de King Power Group is afgerond. Dat heeft het bestuur van de tweedeklasser dinsdag bevestigd. Daarmee komt de club definitief in handen van de groep die ook het Engelse Leicester City bezit.

“King Power Group verwerft 92 procent van de aandelen van de cvba OH Leuven. De jeugdopleiding, de vrouwenploeg, de sociale werking en het stadion blijven in Leuvense handen”, meldde de club. De cvba Oud-Heverlee Leuven is eigenaar van de spelers van de eerste ploeg en de beloften. De resterende acht procent blijft bij de vzw.

“OHL koos met de King Power Group voor het project dat de meeste garanties biedt voor de toekomst van de club, zowel financieel als sportief. Het project zorgt voor voldoende financiële middelen om een zo spoedig mogelijke terugkeer naar eerste klasse te kunnen ambiëren. De komende dagen zal nog een aantal details verder worden uitgewerkt. Daarna zal de club in nauw overleg met de nieuwe eigenaars de plannen nader toelichten.”

OHL en King Power bereikten medio mei een principieel akkoord over de overname. Daarna volgde de due diligence, het onderzoek naar de boekhouding van de club. De voorbije dagen gaven alle betrokken partijen daarover een positief advies.

Dat deed niet alleen de advocaat van de Thaise groep, maar ook de bedrijfsrevisor die de stad Leuven had aangesteld. Leuven is eigenaar van het stadion en heeft nog voor 11 miljoen euro leningen lopen aan de club. Alle contracten werden maandagavond ondertekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer