Nieuws Vlaams Brabant Palm vindt weg naar de Verenigde Staten

Palm vindt weg naar de Verenigde Staten

Palm vindt weg naar de Verenigde Staten

palmBavaria versterkt zijn positie op de Amerikaanse biermarkt met de overname van Latis Imports. Dat is een importeur van Belgisch speciaalbier. De Nederlandse bierbrouwer maakte dat zelf bekend.

Bavaria nam eerder dit jaar Brouwerij Palm uit Steenhuffel, deelgemeente van Londerzeel, over. Latis Imports verkoopt de speciaalbieren van die brouwerij in de Verenigde Staten, waaronder Palm zelf, Rodenbach en Steenbrugge. Daar komen straks merken uit het aanbod van Bavaria bij, zoals Hollandia en Claro.

Met het kopen van de Amerikaanse invoerder van Belgische speciaalbieren krijgt Bavaria een “substantiële lokale aanwezigheid” in de Verenigde Staten, dat het als een zeer belangrijke markt beschouwt. “Na de acquisitie van Palm is dit een natuurlijke stap voor verdere, wereldwijde uitbreiding”, zegt commercieel directeur Peer Swinkels van het Brabantse familiebedrijf.

Financiële details over de overname werden niet vermeld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.