Nieuws Vlaams Brabant Pateekesbakker trekt naar gloednieuw logistiek park

Pateekesbakker trekt naar gloednieuw logistiek park

MG Park Forty.

Pateekesbakker trekt naar gloednieuw logistiek park

TERNAT/ASSE – Er is een huurder gevonden voor het reconversieproject en logistieke park MG Park Forty in Ternat. Pateekesbakker Patisserie Eclair, dochteronderneming van warenhuisketen Carrefour Group, verhuist volgend jaar zijn activiteiten van de huidige locatie in Mollem (Asse) naar de nieuwe site aan de Donkerstraat. 

Op de site aan de Donkerstraat in Ternat was vroeger het inktbedrijf Sun Chemical gevestigd. Na de sluiting van de onderneming in 2015 lag het vervuilde fabrieksdomein van 4 hectare er verlaten bij. Na de grondige sanering en een participatietraject bouwt projectontwikkelaar MG Real Estate  er een fabriekshal voor één onderneming. De ruimte heeft een oppervlakte van 18.000 m2 met productie-en distributiefaciliteiten (16.000 m2) en kantoren en sociale ruimtes (2.000 m2).

Carrefour Group 

Na tussenkomst van makelaarskantoor Ceusters is er een huurder gevonden. Patisserie ‘Eclair’, een dochterbedrijf van supermarktketen Carrefour Group, verhuist in 2022 zijn activiteiten van de huidige locatie in Mollem (Asse) naar deze hedendaagse productiefaciliteit.

+120 medewerkers 

Alle patisserie die in de Carrefour-winkels worden verkocht zijn van de hand van de mensen van Patisserie Eclair, en behouden zo het label ‘Made in Belgium’.  De gebouwen worden op maat ontwikkeld, en door MG Real Estate op lange termijn verhuurd. Patisserie Eclair is al meer dan 30 jaar actief. Bij de industriële bakkerij werken meer dan 120 mensen.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.