Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense patisserie past haute pralines artistiek jasje aan

Leuvense patisserie past haute pralines artistiek jasje aan

Leuvense patisserie past haute pralines artistiek jasje aan

LEUVEN – Patisserie ZUUT, aan de Vismarkt in Leuven, past zijn haute pralines een kunstzinnig jasje aan. Hiervoor werken zaakvoerders David Van Acker en Pieter de Volder samen met kunstenaar Bart Persoons. 

Het idee van de kunstzinnige verpakking kreeg vorm toen David Van Acker de tentoonstelling “The Little People” van kunstenaar Bart Persoons bezocht. “Ik werd zo geprikkeld door de werken van Bart dat ik een creatie voor mezelf kocht, zo maakte ook mijn vennoot Pieter de Volder kennis met ‘The Little People’ van Bart Persoons”, zegt David van Acker. Al snel ontstond er een samenwerking over kleuren en smaken.

Ontdekkingstocht 

ZUUT, door Gault Millau verkozen tot “Beste chocolatier van het jaar 2019”, past voortaan zijn haute pralines een artistiek jasje aan. “De liefhebbers van de “Haute Pralines’ van ZUUT krijgen als het ware een verpakking die eruit ziet als een olieverfschilderij van ‘The Little People” van Bart Persoons. Het is als het ware een ontdekkingstocht langs de artistieke creatie van Bart om in volle extase te eindigen bij de verrukkelijke smaak van de ZUUTe pralines”, zegt David van Acker nog.

Kunstwerkje 

Ieder ZUUT doosje krijgt zijn eigen kunstwerk en zo beleef je 4 keer de wereld van “The Little People” met een duidelijke ambitie van de drie kunstenaars namelijk de wereld laten kennis maken met de haute pralines én “The Little People”. Voor wie het werk van Bart Persoons nog niet kent willen de initiatiefnemers wel een tipje van sluier lichten. “Bart is een kunstenaar die kleine gekleurde streepjes op een zeer geordende, harmonische en gestructureerde manier aanbrengt op het canvas. Op deze manier brengt hij terug wat rust in de hoofden van mensen. We willen ze dan ook meer tot rust laten komen en meer laten genieten van de mooie dingen van het leven. Cultuur en Culinair, een prachtige combinatie”, klinkt het nog.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.