Nieuws Vlaams Brabant Pawshake bouwt online oppasdienst voor dieren razendsnel uit

Pawshake bouwt online oppasdienst voor dieren razendsnel uit

Pawshake bouwt online oppasdienst voor dieren razendsnel uit

pawshakePawshake, de startup die drie jaar geleden een online oppasdienst voor dieren introduceerde, doet het goed. Het bedrijf van Dries Coucke en Tanguy Peers klokte vorig boekjaar af op een omzetgroei van meer dan honderd procent van de activiteiten in onder meer Vlaams-Brabant en heeft grootse uitbreidingsplannen.

Via website en mobiele app van Pawshake kunnen eigenaars van huisdieren andere dierliefhebbers boeken die oppasdiensten aanbieden. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en telt vooral zogenaamde petsitters in Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

De activiteiten van Pawshake groeien sterk. De jongste twaalf maanden is de omzet verdubbeld. “Er zijn nu al meer dan duizend petsitters actief. Dat is niet verwonderlijk met ruim een miljoen honden en bijna twee miljoen katten in ons land”, zegt Peers.

“Eigenaars geven elk jaar meer geld uit voor het welzijn van hun huisdier. Vandaag worden katten en honden meer dan ooit beschouwd als extra familielid.” Peers is ervan overtuigd dat Pawshake een probleem oplost. “Acht op tien eigenaars heeft soms moeite om een dierenoppas te vinden.”

De marktopportuniteit beperkt zich niet tot België. Pawshake is actief in achttien landen en trekt nu ook naar Scandinavië en Japan. “We hebben Pawshake in België gelanceerd omdat het een goede testmarkt was om later de rest van de wereld te veroveren. We zijn nog maar pas begonnen met onze dienst op de kaart te zetten. Het beweegt, zoveel is duidelijk. Doorlopend worden berichten en foto’s gedeeld tussen baasjes en oppassers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.