Nieuws Vlaams-Brabant Drankenhandel strijkt neer aan De Witte Molen

Drankenhandel strijkt neer aan De Witte Molen

Drankenhandel strijkt neer aan De Witte Molen

AARSCHOT –  De Aarschotse drankenhandel Pelgrims is verhuisd naar de nieuwe vestiging op kmo-zone De Witte Molen. De gebouwen aan de Lindekensstraat in Aarschot worden behouden voor de opslag van horecaproducten. 

Drive-in drankenhandel Pelgrims was tientallen jaren gevestigd aan de Lindekensstraat in Aarschot. Door de groei van de onderneming werden de gebouwen, goed voor 900 m2, te klein. “We hebben daar te weinig opslagruimte buiten en de gebouwen zijn verouderd voor het toegenomen belang van de klantenbeleving”, zegt medezaakvoerder Timothy Tock (36).

De verbouwing van de oude site was een optie maar uiteindelijk beslisten de zaakvoerders een grond te kopen op kmo-zone De Witte Molen. “We waren een van de eersten die daar een lap grond kochten maar uiteindelijk zou de verhuizing nog 4 jaar op zich laten wachten. Er kwam dan ook heel wat bij kijken”, zegt Timothy. Met de nieuwbouw is een investering van ongeveer 1,9 miljoen euro gemoeid.

De nieuwe site, opgetrokken door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, is zo’n 1.200 m2. “De overzichtelijke en klantvriendelijke shop is 1.000 m2. Voor de belevering van de horeca, bedrijven, scholen en eventorganisatoren hebben we in de 9de Liniestraat een magazijn van 200 m2 ter beschikking. Op de eerste verdieping van de nieuwbouw zijn drie kantoren ingericht”, klinkt het. De oude gebouwen aan de Lindekensstraat worden nog gebruikt voor de opslag van horecaproducten. Drie vrachtwagens zijn dagelijks op de baan voor de B2B-leveringen.

Bij Pelgrims werken momenteel 16 personen, aangevuld met jobstudenten. In 2012 namen Timothy Tock en zijn neef Philip De Nayer de drankenhandel over van Marc en Patrick Pelgrims.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

9 falingen

LEUVEN/HOEGAARDEN/DILBEEK/TERNAT/WEMMEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel (NL) hebben 9 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer