Nieuws Vlaams Brabant Plannen voor bedrijventerreinen in Diest goedgekeurd

Plannen voor bedrijventerreinen in Diest goedgekeurd

Plannen voor bedrijventerreinen in Diest goedgekeurd

leuvensesteenweg-noord-diestDe plannen voor de bedrijventerreinen Leuvensesteenweg in Diest werden definitief goedgekeurd. De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan opnieuw vast. De plannen passen in het streven om nieuwe bedrijven en voorzieningen zoveel mogelijk een plaats te geven in het stedelijk gebied en zo de open ruimte in het buitengebied te vrijwaren.

Het eerste deelplan gaat over het terrein waar nu onder meer Colruyt en Carrefour gevestigd zijn. Hier bevestigt de provincie de huidige handelsfuncties en biedt ze mogelijkheid voor nieuwe winkels met een zeer grote winkeloppervlakte. De bedoeling is een aanbod te creëren dat aanvullend is met de winkels in de stadskern.

Het andere deelplan geeft de bedrijvenstrook met onder meer Gamma en Facq en het achterliggende landbouwgebied een bestemming als regionaal bedrijventerrein. Dit bedrijventerrein krijgt voor auto’s en vrachtwagens één ontsluiting op de Leuvensesteenweg. Op het nieuwe bedrijventerrein kunnen middelgrote bedrijven in de productie, bewerking en opslag van goederen een plaats krijgen.

In Vlaanderen moeten nieuwe bedrijven en voorzieningen zoveel mogelijk in het stedelijk gebied terechtkomen. De provincie Vlaams-Brabant heeft hierin een sturende rol voor de kleinstedelijke gebieden, waaronder ook Diest. De provincie wijst de gebieden aan waar nieuwe bedrijventerreinen moeten komen. De provincie heeft voor Diest de bedrijfslocaties die de stad zelf heeft aangeduid in haar ruimtelijke structuurplan overgenomen.

De plannen werden al in 2012 goedgekeurd door de provincieraad maar in 2014 vernietigd door de Raad van State wegens een onvoldoende integratie van het waterbeheer. De maatregelen om waterproblemen te voorkomen werden nu wel opgenomen in de plannen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.