Nieuws Vlaams-Brabant Plannen voor herontwikkeling sites Vavantas en Transmet

Plannen voor herontwikkeling sites Vavantas en Transmet

Credit: Google Street View.

Plannen voor herontwikkeling sites Vavantas en Transmet

BOUTERSEM – De Brugse projectontwikkelaar De Vlier Retail Development wil de verlaten Vavantas-site (kledij, kantoorartikelen en speelgoed) langs de Leuvensesteenweg in Boutersem herontwikkelen en optimaliseren. Met de verderop gelegen Transmet-site zijn er plannen voor een bouwproject. 

In 2020 sloot de Vavantas-winkel de deuren. Sindsdien staat het pand leeg. Nu raakte bekend dat de Brugse projectontwikkelaar De Vlier Retail Development plannen heeft om de site te herontwikkelen en te optimaliseren.

Er liggen plannen op tafel om de winkelfunctie vooraan de site te behouden maar grondig op te waarderen en te optimaliseren. Voorts zouden op het kmo-gedeelte modulaire opslagplaatsen en kantoorruimten worden ingericht.

In Boutersem heeft het lokale Bouwbedrijf De Beer zijn oog laten vallen op de verderop gelegen Transmet-site. De Beer zou de groene loods en een huis willen afbreken om er in de plaats een woonproject met 4 gebouwen en 24 wooneenheden op te trekken.

Het openbaar onderzoek voor beide projecten is momenteel nog bezig.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.