Nieuws Vlaams-Brabant Pop-up PLEK groeit door tot volwaardige interieurwinkel

Pop-up PLEK groeit door tot volwaardige interieurwinkel

Pop-up PLEK groeit door tot volwaardige interieurwinkel

De pop-upshop PLEK in Leuven groeit door tot een volwaardige interieurwinkel. Na een geslaagde testfase in december bereidden uitbaatsters Laura Wielockx (31) en Barbra Daemen (34) de voorbije twee maanden de definitieve opening voor. Het tweede leven van de piepjonge PLEK: donderdag nog in stilte maar zaterdag in feestmodus. Inclusief koffiebar en doe-het-zelfhoek.

Na een geslaagde editie van de pop-upinterieurshop in december staat PLEK er terug. Met méér PLEK voor iedereen én voor altijd. In hetzelfde pand, aan de Mechelsestraat 123 in Leuven, kan je nog steeds terecht voor leuke deco- en interieurspullen. Maar je vindt er nu ook grote meubels zoals tafels en stoelen, wandkasten, zetels en verlichting.

Laat een gebrek aan eigen inspiratie geen drempel zijn. Wielockx en Daemen hebben enkele doe-het-zelfpakketten samengesteld die zowel links-, rechts- als onhandigen tot een goed einde kunnen brengen. Tussendoor relaxen en bijpraten kan in een zithoek of aan de bar. Daar wachten koffie, huisgemaakte taart, thee, wijn en bier.

“PLEK is geëvolueerd van een pop-up naar een volwaardige interieurwinkel met koffiebar en DIY-hoek”, zegt Wielockx. “We hebben twee maanden keihard gewerkt om alles klaar te krijgen. Om lekkere koffie te schenken hebben we ook een opleiding als barista gevolgd.”

“We zijn een binnenhuisshop waar je betaalbare en eerlijke meubeltjes kan vinden die je elders al hebt gezocht maar niet gevonden. Woonaccessoires, textiel, keramiek, verlichting, juwelen en kinderspullen. Ethisch en esthetische spulletjes onder één dak”, stelt Daemen. “PLEK is ook een doe-het-zelfatelier waar je interieurpakketten kan uitpakken, in elkaar boksen en pimpen. Wij voorzien in de juiste tools, materialen en handleiding.”

De deuren zwaaiden donderdag al open maar nu zaterdag 4 maart mag het iets meer zijn. Dan trakteren de uitbaatsters op cava tijdens de  openingshappening, van 16 tot 21 uur. Vanaf volgende week is PLEK open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 10.30 tot 18 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.