Nieuws Vlaams Brabant Prijs van huizen blijft stijgen in Vlaams-Brabant

Prijs van huizen blijft stijgen in Vlaams-Brabant

Prijs van huizen blijft stijgen in Vlaams-Brabant

De verkoop van huizen en appartementen blijft stijgen. Dat leert de Notarisbarometer over het jaar 2016. In Vlaams-Brabant bedroeg de toename vorig jaar 5,4 procent. Nergens in de Vlaamse provincies betaal je meer dan in onze provincie: gemiddeld 302.759 euro voor een woning (+2,2 procent) en 223.769 euro voor een appartement (+1,7 procent).

De Vlaming was vorig jaar alweer bijzonder actief op de vastgoedmarkt. In vergelijking met 2015 is 7,1 procent meer huizen, appartementen en bouwgronden van eigenaar gewisseld. De belangrijkste oorzaak van de stijging is inmiddels genoegzaam bekend: de lage rentevoeten. In Vlaams-Brabant was de stijging iets minder sterk, een gevolg van de hoge prijzen in de provincie.

De gemiddelde prijs voor een woning in Vlaanderen bedroeg 265.808 euro (+2,3 procent).  Voor een appartement was dat 221.278 euro (+ 6,5 procent). Ook de gemiddelde prijs voor een bouwgrond ging de hoogte in.

In Vlaanderen is Vlaams-Brabant de duurste provincie. Alleen in Alleen in West-Vlaanderen moet nog meer betaald worden voor een appartement (253.824 euro). In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn de appartementen iets duurder (233.945 euro) maar swingen vooral de woningen de pan uit: gemiddeld 443.998 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.