Nieuws Vlaams Brabant Primus wint Ride On Award

Primus wint Ride On Award

Primus wint Ride On Award

Golden Ride on Award - Free SpiritsIn de Vooruit in Gent werd de tweede editie georganiseerd van het Ride On Filmfestival. De mini-documentaire over surfer-boardshaper Angelo, gedraaid in opdracht van Primus, kaapte hier de eerste plaats weg.

Het Ride On Filmfestival biedt een platform voor filmmakers, atleten en muzikanten die houden van ‘action sports’ en die een stap verder willen gaan dan het verspreiden van hun werk via sociale media. De nadruk bij de inzendingen van de deelnemers, zowel professionals als amateurs, ligt op het brengen van een verhaal en toepassen van creatieve camera– en montagetechnieken.

“Onze inzending scoorde binnen de categorie Best Film”, zegt Nancy Van Herck van Brouwerij Haacht. “De mini-documentaire is een kort en krachtig verhaal dat volgens de jury naadloos aansluit op de filosofie van Ride On. De mini-documentaire vertelt over de niet-alledaagse keuze van Angelo, een jonge surfer, die er in een land zonder torenhoge golven resoluut voor kiest om opmerkelijke surfplanken te bouwen, onder het motto ‘passion is the key’.”

Na het verhaal van Angelo bracht Primus ook dat van ‘urban explorer’ Sylvain en messenmaker Antoine uit.”Nu is het uitkijken naar januari, wanneer het vierde en voorlopig laatste verhaal in de Free Spirits-reeks wordt voorgesteld”, zegt Van Herck.

Brouwerij Haacht werkte voor de reeks Free Spirits samen met communicatiebureau Boondoggle en productiehuis Hotel Hungaria, allebei uit Leuven. In de reeks worden mensen getoond die hun eigen weg volgden en bewuste keuzes maakten in hun leven. Zij kozen ervoor om niet zomaar in het rijtje te lopen, maar om hun passies waar te maken.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.