Nieuws Vlaams Brabant Printing Partners zoekt oplossing voor werknemers

Printing Partners zoekt oplossing voor werknemers

Printing Partners zoekt oplossing voor werknemers

printing-partnersBij drukkerij Printing Partners in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) zijn de onderhandelingen opgestart over de sluiting van het bedrijf. Die werd op 6 september aangekondigd. De directie hoopt via allerlei maatregelen voor alle getroffen 158 werknemers een oplossing te kunnen uitwerken.

Printing Partners gaat zijn drukkerij in Groot-Bijgaarden eind 2021 sluiten. De activiteiten worden geconcentreerd in Paal bij Beringen. Na de intentie tot collectief ontslag werden onderhandelingen opgestart, die volgens de vakbonden vlot verlopen. De directie zoekt oplossingen via het zogenaamde vervroegd pensioen, het aanbieden van een job in een andere vestiging van de groep of outplacement”, zegt vakbondssecretaris Philippe Dierkens (BBTK).

Bij Printing Partners worden De Standaard, Metro en Vers l’Avenir gedrukt. De productie wordt gefaseerd overgebracht naar de drukkerij in Paal. In die drukkerij wordt de komende jaren 38 miljoen euro geïnvesteerd.

“De directie zoekt oplossingen om het personeel zo lang mogelijk in Groot-Bijgaarden aan het werk te houden. Veertig van hen kunnen de komende jaren aan de slag in Paal. Deze mensen komen ook als eersten in aanmerking voor vacatures in de drukkerij van Erpe-Mere.”

Voor 35 anderen wenkt het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag. Later komen mogelijk meer werknemers voor dat swt-stelsel in aanmerking. Als er voldoende kandidaten zijn, kan de directie de tewerkstelling van honderd werknemers in Groot-Bijgaarden garanderen tot 2021. Daarna zijn ontslagen onvermijdelijk. Donderdag volgt een nieuwe ronde in de onderhandelingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.