Nieuws Vlaams Brabant Privébedrijven nemen onderhoudstaken over bij De Lijn in Vlaams-Brabant

Privébedrijven nemen onderhoudstaken over bij De Lijn in Vlaams-Brabant

Privébedrijven nemen onderhoudstaken over bij De Lijn in Vlaams-Brabant

de-lijn-grimbergenPrivébedrijven nemen onderhoudstaken over bij De Lijn in Vlaams-Brabant. Nu al is een externe werknemer aan de slag in het onderhoudscentrum in Grimbergen, dat eind deze maand verhuist naar een nieuwe locatie. Ook andere taken zoals het onderhoud van de airco’s worden uitbesteed aan private ondernemingen.

De uitbesteding zint de vakbonden niet. Vrijdag werd gestaakt door chauffeurs en technici uit protest tegen personeelstekort in de technische diensten. Maandag wordt opnieuw ernstige hinder verwacht, omdat een deel van de werknemers de acties wil voortzetten.

Volgens Joachim Nijs, woordvoerder van De Lijn, wordt de externe werknemer in het onderhoudscentrum van Grimbergen ingeschakeld om twee problemen tijdelijk op te vangen.

“Er zijn enkele nieuwe technici aangeworven die nog bijgeschoold worden en niet onmiddellijk aan de slag kunnen”, zegt Nijs. “Het onderhoudscentrum verhuist in november naar een nieuwe locatie en zal tijdelijk op verminderde capaciteit draaien.”

“Daarnaast worden enkele andere taken extern uitbesteed aan bedrijven, zoals het onderhoud van de airco’s. Dat alles is conform een nationale cao bij De Lijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.