Nieuws Vlaams-Brabant Projectontwikkelaar pakt Everegreen aan

Projectontwikkelaar pakt Everegreen aan

De Everegreen in Evere.

Projectontwikkelaar pakt Everegreen aan

EVERE/GRIMBERGEN/WATERMAAL-BOSVOORDE –  Projectontwikkelaar Matexi heeft het kantoorgebouw Everegreen, langs de Genèvestraat in Evere, aangekocht. Met de aankoop van het gebouw zet Matexi verder in op duurzame stadsontwikkeling en opwaardering in een omgeving waar veel nood is aan extra woonruimte.

Na de reconversie van het aanpalende Leopold Views wordt de herontwikkeling van Everegreen tot residentiële woontoren de tweede gelijkaardige realisatie van Matexi in Brussel. In Leopold Views werden ondertussen alle 201 appartementen verkocht. Beide gebouwen liggen in een buurt met veel voorzieningen, die bovendien goed  bereikbaar is per openbaar vervoer voor bewoners.

“Dankzij deze nieuwe investering versterkt Matexi zijn positie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Als Belgisch marktleider zullen we verder onze stempel op stadsontwikkeling in Brussel drukken. Net zoals Leopold Views, zal ook dit gebouw een blikvanger worden op vlak van architectuur, duurzaamheid en functionaliteit. We hebben de opportuniteit om 18.000m² woongelegenheid – met ook gedeelde leefruimtes – te creëren, aangevuld
met buurtondersteunende functies zoals winkels, diensten en kantoorruimte”, zegt Didier Van Ingelgem, businessmanager Brussel.

Matexi realiseerde vorig jaar een omzet van 447 miljoen euro. Bij de projectontwikkelaar werken meer dan 300 mensen. Matexi heeft in onze provincie kantoren aan de Brusselsesteenweg in Grimbergen en aan de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.