Nieuws Vlaams Brabant Projectontwikkelaars komen en gaan op site van Akzo Nobel

Projectontwikkelaars komen en gaan op site van Akzo Nobel

Projectontwikkelaars komen en gaan op site van Akzo Nobel

Er komen geen appartementen en grootwarenhuis op de verlaten site van Akzo Nobel in Vilvoorde. De plannen voor de bouw zijn te grootschalig en werden daarom geweerd. De belangstelling van investeerders en projectontwikkelaars in de site blijft groot.

De site van verfproducent Akzo Nobel aan de Leuvensesteenweg ligt er al jarenlang verlaten bij. In 2004 werd een bodemverontreiniging vastgesteld. Dat was de aanzet voor een lange saneringsoperatie.

De site staat al een tijd te koop. De stad Vilvoorde krijgt geregeld aanvragen van projectontwikkelaars. Tot dusver kon geen enkel project op goedkeuring rekenen.

Zopas liep er een vergunningsaanvraag binnen voor de bouw van een grootwarenhuis en heel wat appartementen. Maar ook die aanvraag werd door het stadsbestuur van Vilvoorde afgewezen wegens te grootschalig en te veel negatieve gevolgen voor de mobiliteit. De projectontwikkelaar gaat tegen de beslissing in beroep bij het provinciebestuur.

In Vilvoorde zijn ze ervan overtuigd dat de site een nieuwe bestemming zal krijgen. Het terrein ligt in een bouwzone en kan daardoor op veel interesse rekenen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.