Nieuws Vlaams Brabant Provinciale rampoefening bij Dandoy in Asse

Provinciale rampoefening bij Dandoy in Asse

Provinciale rampoefening bij Dandoy in Asse

dandoyOp de site van het Seveso-bedrijf Dandoy in Asse vond een rampoefening plaats. Tijdens die oefening werd de provinciale fase van het bijzonder noodplan afgekondigd. De provinciale coördinatie stond onder leiding van gouverneur Lodewijk De Witte.

Tijdens het laden en lossen van een trailer ontstond brand ter hoogte van de vrachtwagencabine. Er bestond een potentieel risico op overslag naar het bedrijf. Dat was het scenario van de rampoefening bij het logistieke bedrijf, waaraan zo’n 100 tot 150 mensen deelnamen.

“Met de oefening testten we de vaardigheden van de verschillende interventiediensten en de bestaande procedures van het bijzonder provinciaal nood- en interventieplan”, zegt provinciegouverneur De Witte. “Waarnemers observeerden en evalueerden de acties. De bevindingen worden achteraf verzameld en gebundeld. Nadien wordt er een evaluatievergadering georganiseerd met alle verantwoordelijken van de verschillende interventiediensten.”

De oefening was een initiatief van de dienst noodplanning van de provincie Vlaams-Brabant in samenspraak met de firma Dandoy, het gemeentebestuur van Asse, hulpverleningszone Vlaams-Brabant West, medische diensten, lokale en federale politiediensten, de Civiele Bescherming en het ministerie van Defensie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.