Nieuws Vlaams Brabant Speelruimte baanwinkels Leuvenselaan aan banden gelegd

Speelruimte baanwinkels Leuvenselaan aan banden gelegd

De provincie wil het handelsweefsel in de Tiense binnenstad versterken door de detailhandelszone aan de Leuvenselaan te beperken.

Speelruimte baanwinkels Leuvenselaan aan banden gelegd

TIENEN – De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde de eerste herziening van het provinciale ruimtelijk uitvoeringplan (PRUP) voor de afbakening van een kleinstedelijk gebied in Tienen voorlopig goed. Er komen aanpassingen voor het bedrijventerrein Soldatenveld en de detailhandelszone aan de Leuvenselaan wordt verkleind.

“De versterking van de kleine steden is een prioriteit in ons ruimtelijke beleid”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke planning (Open Vld). “In 2007 zijn we met de stad Tienen gestart met het proces voor de afbakening van het kleinstedelijk gebied. In 2012 leidde deze samenwerking tot een goedgekeurd provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP)”.

Haar in de boter 

Maar er zat een haar in de boter. Door een procedurefout op Vlaams niveau moest er een nieuw plan-MER opgemaakt worden. Omdat er ondertussen nieuwe inzichten waren over mobiliteit, werd meteen het ruimtelijk uitvoeringsplan geactualiseerd. Er kwamen vooral aanpassingen in de deelplannen voor het regionaal bedrijventerrein Soldatenveld en de Leuvenselaan. “De wijzigingen zorgen voor meer flexibiliteit bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein en maken een gefaseerde aanleg van de ringweg mogelijk. Om de leegloop van het stadscentrum én mobiliteitsproblemen te vermijden, hebben we de detailhandelszone aan de Leuvenselaan verkleind”, besluit Schevenels.

Openbaar onderzoek 

Van begin mei tot en met begin juli vindt het openbaar onderzoek plaats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.