Nieuws Vlaams Brabant Provincie steunt innovatieve projecten

Provincie steunt innovatieve projecten

Provincie steunt innovatieve projecten

Marc FlorquinVlaams-Brabant is met de universiteiten, hogescholen, kenniscentra en talloze innovatieve bedrijven in sectoren zoals nano-elektronica, gezondheidszorg of mechatronica de uitgesproken kennisregio in Vlaanderen. Mede daarom kent Vlaams-Brabant opvallend lagere werkloosheidscijfers dan de rest van Vlaanderen.

Om Vlaams-Brabant sterk te houden als kennisregio, ondersteunt de provincie innovatieve projecten die zich weten te onderscheiden. De provincie geeft vrijdag 29 januari 458.533 euro subsidies aan vijf  nieuwe projecten.”Om onze sterkten nog verder te ontwikkelen en nog meer mensen aan het werk te helpen, ondersteunen we innovatie in onze regio”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. “Na onze oproep kregen we negentien projecten voor in totaal meer dan twee miljoen euro. Uiteindelijk selecteerden we vijf  unieke projecten die samen 458.533 euro subsidies krijgen.”

SugaR&D van POM Vlaams-Brabant stimuleert vernieuwende toepassingen met suiker. Winnetou, van Leuvense topbedrijven onder leiding van QraQon, ontwikkelt een tracker voor spoorwagons.

Sportstechlab van KULeuven volgt in een veldlab teamsporters op zodat ze beter kunnen presteren met minder risico op blessures. Co-createlab van de Erasmushogeschool laat studenten en KMO’s nadenken over innovatieve oplossingen met 3D printers. Race bike van Bakala Academie perfectioneert een testopstelling voor het meten van het maximaal vermogen van renners op hun eigen fiets.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.