Nieuws Vlaams Brabant Provincie steunt mensen in zoektocht naar nuttig werk

Provincie steunt mensen in zoektocht naar nuttig werk

Provincie steunt mensen in zoektocht naar nuttig werk

Marc FlorquinWat moet je doen als je wil werken, maar je kan niet terecht op de gewone arbeidsmarkt, noch in een sociale of beschutte werkplaats? Voor deze mensen is er arbeidszorg als laatste vangnet. De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit jaar arbeidszorg met 313.333 euro. Dat bedrag is goed om 94 personen aan werk te helpen.

“Een job geeft structuur en zin aan je leven, je leert mensen kennen en verwerft er een inkomen mee”,  zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie en gelijke kansen. “Maar kansarmoede, psychische problemen, een arbeidsbeperking of andere omstandigheden maken een job in het reguliere of beschermde tewerkstellingscircuit niet voor iedereen haalbaar. Arbeidszorg biedt dan een oplossing.”
Arbeidszorg is vrijwilligerswerk, maar dan wel met intensieve begeleiding. De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar 313.333 euro subsidies aan 24 arbeidszorginitiatieven. Maar liefst 94 personen kunnen dankzij deze subsidies rekenen op een arbeidszorgplaats.

Een van de initiatieven die steun krijgt, is vzw Wortels uit Diest die dit jaar 10.000 euro subsidie van de provincie krijgt om minstens drie arbeidszorgmedewerkers binnen hun organisatie een kans te geven en te begeleiden.

Wortels vzw werd opgericht in 2015 en schakelt kwetsbare personen in op de samentuin op het Begijnhof van Diest. In de moestuin leren de medewerkers het hele  jaar door alle aspecten van het ecologisch tuinieren. In de keuken leren ze bovendien hoe groenten en fruit te verwerken tot voedzame gerechten. Door dit werk kunnen de medewerkers ook algemene vaardigheden en attitudes oefenen, die hen versterken in hun verdere loopbaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer