Nieuws Vlaams Brabant Provincie subsidieert achttien projecten in sociale economie

Provincie subsidieert achttien projecten in sociale economie

Provincie subsidieert achttien projecten in sociale economie

De provincie Vlaams-Brabant geeft 369.322,50 euro subsidies aan achttien projecten in bedrijven van sociale economie in Asse, Buizingen (Halle), Grimbergen, Groot-Bijgaarden (Dilbeek), Holsbeek, Kortenaken, Leuven, Overijse, Scherpenheuvel (Scherpenheuvel-Zichem) en Vilvoorde.

“Bedrijven in de sociale economie, die mensen uit kansengroepen tewerkstellen of hun integratie in de maatschappij bevorderen, kunnen rekenen op onze steun. Zij streven immers niet zozeer naar financiële, maar wel naar maatschappelijke winst”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Economie.

Vlaams-Brabant telt meer dan vijftig dergelijke bedrijven. En die nemen verschillende ondernemingstypes aan, zoals de maatwerkbedrijven (de vroegere beschutte werkplaatsen), opleidings- begeleidings- en werkervaringsprojecten en lokale diensteneconomie.

Ze bieden een job aan personen uit de kansengroepen voor wie een job op de gewone arbeidsmarkt niet mogelijk is. In Vlaams-Brabant creëert de sociale economie werk voor 3.314 doelgroepmedewerkers. Dat zijn mensen die anders bij gebrek aan alternatief waarschijnlijk thuis zouden zitten.

“We ondersteunen deze bedrijven met subsidies. Zo zetten we in 2017 maar liefst 369.322,50 euro in op eerstelijns- en tweedelijnsprojecten. Die bewerkstelligen de sociaal-professionele integratie van kansengroepen en focussen op hun begeleiding naar en tijdens hun tewerkstelling. Maar ook projecten die de sociale economie in haar geheel ondersteunen of faciliteren, komen in aanmerking”, stelt Florquin.

De provincie ondersteunt niet alleen met subsidies. Ze zet ook in op netwerkmomenten tussen deze organisaties en het uitwerken van acties ter promotie van sociale economie aan bedrijven, (lokale) overheden en particulieren. De provincie organiseert voorts overleg, signaleert pijnpunten aan de Vlaamse overheid en fungeert als schakelniveau tussen beleidsdomeinen en overheden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.