Nieuws Vlaams-Brabant Psychotherapeut lanceert open huis en flexwerkplek: “Mensen moeten hier naar buiten gaan met opgeladen batterijen”

Psychotherapeut lanceert open huis en flexwerkplek: “Mensen moeten hier naar buiten gaan met opgeladen batterijen”

Psychotherapeut lanceert open huis en flexwerkplek: “Mensen moeten hier naar buiten gaan met opgeladen batterijen”

GOETSENHOVEN – De maatschappij evolueert razendsnel en dat zorgt bij heel wat mensen voor vragen. Dat merkt psychotherapeut Ben Willems (46) dagelijks in zijn praktijk. “Met ons project Rabbit Hill willen we een open huis bieden aan mensen om over die evolutie te reflecteren”, zegt hij. Tegelijkertijd is Rabbit Hill een flexwerkkantoor dat ook netwerkmomenten organiseert.

“Rabbit Hill staat enerzijds voor onthaasting”, vertelt Ben. “Met onze individuele en groepstherapieën en workshops willen we mensen psychologisch begeleiden en antwoorden bieden. Het is niet de bedoeling om zomaar een gesprekje aan te knopen. Mensen moeten hier naar buiten gaan met opgeladen batterijen. Zorg op maat, dat willen we aanbieden. Dat kan aan de hand van een gesprek, maar evengoed door contact met de paarden in de wei, wat fysiek werk in de moestuin of gewoon op een bankje in alle rust van de omgeving van ons open huis.”

Dat open huis ligt op de Konijnenbergstraat in Goetsenhoven, waar Marius Vanbergen woont. Ben huurt al heel wat jaren de weide achter de tuin van Marius voor zijn paarden. “Op een bepaald moment zijn we beginnen praten over Web3, bitcoins en NFT’s, en alles wat de nieuwe virtuele wereld op ons afstuurt”, vertelt Ben. “Een informaticus en een psycholoog kwamen tot de vaststelling dat ze heel wat van elkaar te leren hadden en dat ze na het gesprek stappen gezet hadden. Zo is het idee gegroeid, omdat iedereen wel van mekaar kan leren. Door erover te praten of te debatteren, kom je vaak tot nieuwe verrijkende inzichten.”

Netwerkmomenten

Rabbit Hill wil ook een flexwerkplek zijn, waar mensen gewoon samen kunnen komen werken, of waar jongeren samen kunnen studeren. “Met onze netwerkmomenten willen we een daadwerkelijke impact op de wereld realiseren. Verschillende en heel gevarieerde thema’s zullen aan bod komen om uiteindelijk iets in beweging te zetten. Ons doelpubliek hiervoor is uiteraard kritisch. Het wil het heft in eigen handen nemen en met resultaten voor de dag komen.”

Aanstaande zaterdag zet Rabbit Hill de deuren open aan de Konijnenbergstraat 72. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Meer info vind je ook op hun website.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.