Nieuws Vlaams Brabant Raccoons Group breidt familie verder uit

Raccoons Group breidt familie verder uit

Raccoons Group breidt familie verder uit

LEUVEN – Raccoons Group heeft er een nieuwe spruit bij. The Product Owners Agency (TPO), gevestigd aan de Gaston Geenslaan in Leuven, gaat bedrijven helpen bij de uitwerking en realisatie van hun innovatiestrategieën. Door projecten met een meer zakelijke aanpak aan te sturen, wil Raccoons Group de impact van innovatie op de dagelijkse werking van bedrijven verhogen.

“Innovatie is vaak gedreven door nieuwe technologieën op de markt, waar organisaties mee willen experimenteren. We merken dat zulke projecten vaak in testscenario’s stranden omdat ze geïsoleerd worden van de kernprocessen van het bedrijf. Heel veel applicaties worden dan niet of verkeerd gebruikt”, geeft Managing Partner Sam De Waele de reden aan om TPO Agency op te richten.

Innovatie en operationele processen

The Product Owners koppelt innovatie met de dagelijkse operationele processen van zijn klanten. Met innovatietools als stakeholderanalyses, design thinking of nog requirements modelling krijgt het grip op de werking en de behoeften van bedrijven en kan het zijn innovaties beter sturen. “Bij TPO Agency komt technologie pas in een latere fase kijken. Als je eerst je processen en doelstellingen uittekent, krijgt je project beter vorm en worden de verwachtingen beter ingelost. We merken een positief effect van onze aanpak op de innovatieprojecten die we momenteel begeleiden bij Raccoons”, vult Thomas Verhoef, Managing Partner van TPO Agency, aan.

TPO Agency 

TPO Agency is een team van innovation consultants, die de analyses maken, en product owners die het uiteindelijke innovatieproject begeleiden. Hun werkdomein omvat AI en machine learning, robotic process automation, edge computing maar ook klassiekere datamigraties.

Raccoons 

TPO Agency is onderdeel van de Raccoons Group, een koepelbedrijf van in totaal acht ventures die organisaties helpen innoveren met vernieuwende technologieën: Brainjar (AI), Craftworkz (prototyping, Edgise (edge computing), Oswald (chatbots), QNTM (quantumcomputing), TheLedger (blockchain), TPO Agency (irnnovatieadvies) en Wheelhouse (mobile & web). Sam Hendrickx en Michiel Vandendriessche richtten in 2018 Raccoons op als vervolgverhaal op hun eerste bedrijf Craftworkz, dat al in 2016 startte. Raccoons, dat deel uitmaakt van De Cronos Groep, heeft zijn hoofdkantoor in Leuven. De groep heeft ook vestigingen in Amsterdam, Mechelen, Kontich en Gent. Er werken 35 mensen voor alle ventures samen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.