Nieuws Vlaams Brabant Rebranded Brantano-winkels leveren 250 jobs op

Rebranded Brantano-winkels leveren 250 jobs op

Rebranded Brantano-winkels leveren 250 jobs op

AARSCHOT/OVERIJSE/GRIMBERGEN/SINT-PIETERS-LEEUW – De Nederlandse schoenwinkelketen vanHaren zit in de laatste rechte lijn van de ombouw van de voormalige Brantano-winkels die hij vorig jaar overnam. Vanaf 6 februari worden uiteindelijk 38 winkels heropend, allemaal in Vlaanderen, goed voor zowat 250 jobs. Dat heeft vanHaren zondag bevestigd. In Vlaams-Brabant heropenen onder andere de filialen in Aarschot, Overijse, Grimbergen en Sint-Pieters-Leeuw onder de vlag van vanHaren. 

Het aantal voormalige Brantano-winkels dat een nieuw leven krijgt onder het uithangbord vanHaren, is dus opnieuw verlaagd. Oorspronkelijk ging het om 43 winkels in Vlaanderen, dat werden er nadien 40 en nu blijkt het dus te gaan om 38 winkels. Zij zullen van 6 februari tot midden maart geleidelijk aan geopend worden. VanHaren heeft op dit moment al 16 winkels bij ons, dat worden er dus 54. In de nieuwe winkels kunnen zowat 250 mensen aan de slag. “De aanwerving van de verkoopmedewerkers is volop aan de gang”, klinkt het.

Volgens een woordvoerster zullen voormalige Brantano-medewerkers “een belangrijk deel” uitmaken van het personeelsbestand. Maar concretere informatie kon ze niet geven. “Circa 250 jobs voor de 38 winkels, dat ligt in de lijn der verwachtingen”, reageert Sven De Scheemaeker van de christelijke vakbond (ACV Puls). Volgens hem moet het aantal ex-Brantano-werknemers dat bij vanHaren aan de slag zal gaan, zeker niet worden overschat.

“Het zal volgens mij eerder een kleine minderheid zijn.” Brantano-mensen die in de eerste vier maanden na het faillissement van moedergroep FNG door vanHaren werden aangeworven, konden hun anciënniteit behouden, zegt de vakbondssecretaris nog. Dat waren vooral winkelmanagers en adjunct-winkelmanagers. Voor wie nu aangeworven wordt, geldt dat niet meer. VanHaren heeft in Nederland 143 winkels. Het is een onderdeel van de Duitse groep Deichmann.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Vlaams Brabant

Make-over voor ’t Roddelkot

BERTEM - Dagbladhandel ’t Roddelkot aan de Tervuursesteenweg in Bertem heeft een complete make-over gekregen.  Behalve het gloednieuwe interieur is… Lees meer

Dilbeek, Etterbeek
Dilbeek

Horecazaak, bouwbedrijf en arts in faling

HOEILAART/ZEMST/LEUVEN/HALLE/DILBEEK/ETTERBEEK/WEMMEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben een reeks bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer

Haacht, Hoegaarden
Haacht

2 falingen

HOEGAARDEN/HAACHT - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft een holding en een bedrijf failliet verklaard.  Lees meer