Nieuws Vlaams Brabant Recordaantal bezoekers op Open Wervendag

Recordaantal bezoekers op Open Wervendag

Recordaantal bezoekers op Open Wervendag

De Confederatie Bouw organiseerde zondag voor de elfde keer Open Wervendag. Welgeteld 172 werven openden de deur of hun hekken voor het grote publiek en toonden het vakmanschap en de innovatie van een sector die razendsnel evolueert. De editie 2017 boekte een record met 82.000 bezoekers, tegenover 78.000 vorig jaar.

In Vlaams-Brabant kon het publiek terecht op zestien locaties. “Open Wervendag is uitgegroeid tot het visitekaartje van de bouw. Mensen zagen de bouw op de meest realistische manier. Pas dan beseffen ze dat onze bouwbedrijven hun dagelijkse leven enorm beïnvloeden en vooral aangenamer maken”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Ook dit jaar waren de werven opnieuw voorbeeldprojecten. Bezoekers bezochten hightech ziekenhuisinfrastructuur, bewonderden een afrittencomplex vanuit de hoogte, voeren over een stuwsluis of ontdekten de toekomstige energiebevoorrading. Ze leerden ook heel wat innovatieve technologieën kennen, zoals betonkernactivering, geothermie (aardwarmte) of top-down graven (van boven naar beneden).

De werven toonden goed de evoluties en trends binnen de maatschappij. Denk daarbij aan energiezuinig en duurzaam bouwen en wonen. Een trend die al langer in opmars is en in de toekomst alleen maar verder zal evolueren. Gebouwen wekken vandaag al zelf energie op. We zullen ook anders gaan wonen: samenwonen of cohousen treedt uit de niche en een mix van generaties herontdekt de stad, bij voorkeur via verdichting of hoogbouw. In die context zullen moderne zorg- en verzorgingsinstellingen een prominente plaats krijgen.

Om al die evoluties mee te ondersteunen is de sector steeds op zoek naar aanstormend talent en nieuwe profielen. “De bouw evolueert en dus ook de profielen. Jaarlijks schrijven onze bedrijven 20.000 vacatures uit. Daarbij zoeken we niet alleen spierkracht, maar ook kennis, passie en durf. Een job in de bouw staat meer dan ooit garant voor een mooie toekomst.”

Er is vooral nood aan hoger en technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten zoekt de sector ook bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.