Nieuws Vlaams Brabant Red Market in Opwijk en Tielt-Winge krijgt nieuw kleedje

Red Market in Opwijk en Tielt-Winge krijgt nieuw kleedje

Red Market in Opwijk en Tielt-Winge krijgt nieuw kleedje

red-marketDelhaize zet zijn discountformule Red Market stop. De dertien winkels worden omgevormd tot andere handelszaken van de warenhuisketen. De 254 medewerkers behouden hun job. Van de drie discounts in Vlaanderen liggen er twee in Vlaams-Brabant: Opwijk en Tielt-Winge. Die gaan deze week al dicht.

Warenhuisketen Delhaize trekt de stekker uit de discountformule Red Market. De dertien bestaande zaken worden omgevormd tot zelfstandige AD- of Proxy Delhaizewinkels. De 254 mensen die in de winkels van Red Market werken, zullen door de zelfstandige eigenaars worden overgenomen. “Ze behouden hun job onder de huidige loon- en arbeidsvoorwaarden”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Red Market.

Volgens de warenhuisketen heeft het merk zijn nut bewezen. “De ambitie was het uittesten van allerlei vernieuwende retailconcepten zoals volledige selfscanning, aanschuiven in slang aan de kassa, nieuwe promo- en marketingtactieken en ruimere openingsuren. Veel van deze concepten werden met de jaren met succes in de Delhaizewinkels geïntroduceerd.”

Nu zouden er belangrijke en risicovolle investeringen nodig geweest zijn om het concept verder uit te rollen. “Er wordt formeel gekozen om de investeringsmiddelen te concentreren op de uitbouw van een sterk Delhaize-merk.”

De eerste Red Market werd in 2009 geopend in Gembloers. Opwijk was de eerste Vlaamse vestiging. Die opende de deuren op 13 juli 2010 met de slogan “de goedkoopste en snelste boodschappen van uw regio”. Vanaf deze week al zullen de winkels in Opwijk en Tielt-Winge overgedragen worden aan de nieuwe zelfstandige eigenaars en omgebouwd worden. Ze zullen daarvoor een tiental dagen gesloten zijn. Tegen begin december moet Red Market helemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.