Nieuws Vlaams Brabant Regenprinter erkend als innovatief partnerproject

Regenprinter erkend als innovatief partnerproject

Regenprinter erkend als innovatief partnerproject

Regenprinter, de Leuvense samenwerking tussen theaterhuis Het nieuwstedelijk en KU Leuven e-Media Research Lab, is erkend als innovatief partnerproject. Het is een van de negentien projecten die mogen rekenen op financiële steun van Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD).

Gatz trekt daarvoor in het totaal 327.493 euro uit. Met die subsidies wil hij samenwerkingen tussen culturele spelers en partners uit andere sectoren stimuleren. “Samenwerken binnen en buiten de cultuursector biedt veel potentieel. De creativiteit en experimenteerdrift in de cultuursector slaan vaak ook gensters in de vernieuwing van andere maatschappelijke terreinen, van een traditioneel industrieel bedrijf tot een voetbalclub”, zegt Gatz.

Daarom wil hij met de innovatieve partnerprojecten de samenwerking van cultuur met andere sectoren stimuleren. Gatz mikt op samenwerkingen tussen enerzijds kunstenaars, artiesten, creatievelingen, cultuurhuizen, erfgoedspelers en spelers uit het sociaal-cultureel volwassenenwerk en anderzijds niet-culturele spelers zoals wetenschap, technologie, zorg, media, sport en onderwijs.

“Een partnerproject beoogt steeds een win-win voor alle betrokken partijen en werkt vernieuwend omdat het partners laat samenwerken die voorheen met elkaar niets te maken hadden. Sommige projecten verbinden twee partners, andere verbinden veel partners uit verschillende sectoren.”

Machine

Een eerste experimentele projectoproep in juni onder de naam Over de muur kijken leverde 45 kandidaten op. Gatz is ervan overtuigd dat er veel interessante projecten en allianties zullen ontstaan. In 2018 volgt een nieuwe oproep voor projecten.

Regenprinter behoort tot de negentien gehonoreerde projecten zijn. De samenwerking tussen theaterhuis Het nieuwstedelijk en KU Leuven e-Media Research Lab ontstond in de schoot van Leuven MindGate. Theater en technologie ontmoeten elkaar in deze samenwerking.

Een digitaal gestuurde theatrale regenprinter wil een verhaallijn waar technologie en regen een grote rol spelen vormelijk voorstellen voor theaterbezoekers. Door de bouw van een machine die een kruising is tussen een klassieke regenmachine en de technologie van een printer zijn de ontwikkelaars in staat om het letterlijk woorden te laten regenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beersel, Brussel
Beersel

8 falingen

ZEMST/TERNAT/ZAVENTEM/BEERSEL/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 8 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.