Nieuws Vlaams Brabant Reisorganisatie zoekt bescherming tegen schuldeisers

Reisorganisatie zoekt bescherming tegen schuldeisers

Illustration photo shows a Neckermann office in Gent in the aftermath of the bankruptcy of Thomas Cook, on Monday 21 October 2019.BELGA PHOTO JONAS D'HOLLANDER

Reisorganisatie zoekt bescherming tegen schuldeisers

LEUVEN/AARSCHOT/TIELT-WINGE/KRAAINEM/WOLUWE/HALLE/BRUSSEL – De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Dat heeft de reisorganisatie  bekendgemaakt. CEO Laurent Allardin benadrukt dat Neckermann niet failliet is. Het bedrijf heeft tijd nodig om de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers, zo klinkt het.

Neckermann vraagt aan de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Het bedrijf vraagt zo drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat geeft Neckermann extra tijd om financiële steun te vinden en de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers. De 59 reiswinkels van Neckermann in ons land, waarvan een 10-tal in de provincie Vlaams-Brabant en Brussel, zijn tijdelijk dicht. In totaal zijn er 180 werknemers aan de slag. De meeste daarvan zijn nu tijdelijk werkloos. Reizen boeken kan wel nog online.

Niet failliet 

CEO Laurent Allardin benadrukt dat Neckermann niet failliet is. “Als één grote speler het niet haalt, valt de eerste domino van een lange keten”, zegt hij. “De coronacrisis treft de hele reissector in zijn hart. Onze verkoop is sinds de tweede coronagolf herleid tot nul. En toch doet de Belgische overheid niets om de toeristische sector structureel te helpen overleven”, stelt Allardin. Volgens hem heeft Neckermann een rustmoment nodig, waarbij het alle opties kan overwegen.

Wamos Group 

Neckermann bestaat sinds 1979 en is een van de grootste reisorganisaties van België. Het kende zo’n jaar geleden, na het faillissement van Thomas Cook, een doorstart via de Spaanse reisorganisatie Wamos Group. Dat verliep goed, tot de eerste coronagolf kwam en de reissector helemaal stilviel.

Oorzaken 

“De heropening van de grenzen in juni en de eerste weken van juli boden even soelaas, maar door het stijgend aantal besmettingen, de onduidelijke communicatie van de overheid en de verwarrende kleurcodes gingen geen reizen meer over de toonbank”, stelt Neckermann in het persbericht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven
Leuven

Gastropub sluit definitief de deuren

LEUVEN - De Leuvense gastropub/biercafé ChapterFour, gevestigd op het Monseigneur Ladeuzeplein, sluit definitief de deuren. Dat liet het management dinsdag… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.