Nieuws Vlaams-Brabant Retailer gooit zich op markt van warme afhaalmaaltijden

Retailer gooit zich op markt van warme afhaalmaaltijden

Retailer gooit zich op markt van warme afhaalmaaltijden

ASSE/SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE/WATERLOO – Supermarktketen Delhaize start in een winkel in Sint-Lambrechts-Woluwe een proefproject met een warme keuken in de winkel. Klanten kunnen er een warme maaltijd oppikken. Als het project succesvol is, wordt het uitgerold naar andere winkels.

De warme keuken is een aparte locatie, aan de ingang van de winkel. Klanten moeten dus niet per se door de winkel om hun maaltijd te kopen. Maar “het is geen restaurant”, preciseert Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. Er staan dus geen tafeltjes om ter plekke te eten.

Proefproject 

Delhaize werkt voor het proefproject samen met de start-up Tastyoo uit Waterloo, die voornamelijk actief is als thuisbezorgdienst voor kant-en-klare maaltijden. Tastyoo maakt bijvoorbeeld de pastasauzen die in de warme keuken worden aangeboden, en stelt ook elke week twee eigen maaltijden voor. Het proefproject zal na een half jaar worden geëvalueerd.

Maaltijdoplossingen 

Is die evaluatie positief, dan zal het concept ook uitgerold worden naar andere supermarkten van de keten. “Delhaize wil met deze innovatie een antwoord geven op de huidige behoeften van de klanten in een stedelijke omgeving”, zegt CEO Xavier Piesvaux in een persbericht. “Met dit nieuw concept willen we die klanten bedienen die op zoek zijn naar ultraverse, flexibele en handige maaltijdoplossingen.”

4 personeelsleden 

In de warme keuken in de winkel Roodebeek in Sint-Lambrechts-Woluwe zullen vier mensen werken: drie Delhaize-werknemers en een adviseur van Tastyoo, zegt woordvoerder Dekelver nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.