Nieuws Vlaams-Brabant Retailer opent resto-concept met biologische groenten uit Hageland

Retailer opent resto-concept met biologische groenten uit Hageland

Retailer opent resto-concept met biologische groenten uit Hageland

BRUSSEL/BEKKEVOORT – Franchisenemer Delhaize heeft het nieuwe Foodmaker-restaurant in Sint-Joost-ten-Node (Rogier) geopend. Het Kempense Foodmaker en Delhaize hebben de handen ineen geslagen om gezonde voeding nog dichter bij de consument te brengen. De biologische groenten en kruiden worden geteeld in Assent bij Bekkevoort.

Foodmaker bereidt verse gerechten met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Maaltijden worden er op een duurzame manier geproduceerd zonder kleurstoffen, bewaarstoffen en toegevoegde suikers. Delhaize is de hoofdfranchisenemer van het nieuwe restaurant-concept, want de opening past volledig in de strategie van Delhaize waarbij de voortdurende innovatie van het merknetwerk een belangrijke pijler is.

Moeder Natuur

Grootmoeders keuken is het zeker niet, maar noem het liever Moeder Natuurs keuken. Liefhebbers kunnen er ook 100% vegetarisch en veganistisch eten. De Foodmaker-restaurants zijn de hele dag doorlopend open: mensen zijn er zowel welkom voor ontbijt, lunch, diner als voor een koffiepauze. De klant kan er zowel genieten van warme als koude maaltijden.

“Urban Jungle-gevoel”

Hoewel Delhaize de hoofdfranchisenemer is van de Foodmaker-restaurants, toch staat Foodmaker zelf in voor de unieke look en feel van elk restaurant. Het interieur van elk filiaal wordt getypeerd door een ‘Urban Jungle-gevoel’: de natuur wordt letterlijk binnengetrokken door een combinatie van houten elementen, grote raampartijen en exotische kamerplanten. Hoewel self-service de regel is, toch zijn er ook altijd werknemers ter plekke aanwezig die de klanten graag verder helpen. Klanten kunnen bij Foodmaker Rogier ook terecht voor eten on the go of een take-away drankje. De Foodmaker-filialen zijn ook partnerrestaurants van maaltijdbezorgplatformen zoals Ubereats, Deliveroo en TakeAway waardoor klanten al dat gezond lekkers ook gemakkelijk bij hun thuis kunnen laten bezorgen.

Toegankelijk voor iedereen

“De samenwerking tussen Delhaize en Foodmaker zorgt ervoor dat gezonde en evenwichtige voeding niet enkel meer een optie is voor ‘the happy few’. Toegankelijk voor iedereen, zoals het hoort. We zijn echt overtuigd van dit concept en we zijn er zeker van dat klanten dat ook zullen zijn.” Zeggen Elsie Moyson & Aurélien Tona, uitbaters van Foodmaker Rogier.

Groenten uit Bekkevoort

Duurzaamheid is en blijft een prioriteit voor zowel Delhaize als Foodmaker. In Assent (Bekkevoort) kweekt Foodmaker zijn eigen biologische kruiden en groenten die gebruikt worden in zoveel mogelijk gerechten. Foodmaker is trouwens de enige onderneming in België in de running om het certificaat voor biocyclische veganlandbouw binnen te halen. Net zoals Delhaize werkt Foodmaker ook nauw samen met To Good to Go en de voedselbank om voedselverspilling tegen te gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.