Nieuws Vlaams Brabant Retailers lossen wacht af aan Vaartkom

Retailers lossen wacht af aan Vaartkom

Retailers lossen wacht af aan Vaartkom

LEUVEN – Op de nog te ontwikkelen Minckeler-site in Leuven komt een nieuw filiaal van de Nederlandse supermarktketen Jumbo. Dat meldt projectontwikkelaar Peter Lamens bij de collega’s van ROB-tv. Na Colruyt, Lidl, Aldi en Action is Jumbo de vijfde supermarkt in de omgeving van de Leuvense Vaartkom. Al zal de komst van deze laatste wel het einde betekenen van de aanwezigheid van Aldi op de huidige locatie.¬†

De Leuvense projectontwikkelaar Peter Lamens (LGV) start volgend jaar met de reconversie van de Minckeler-site in de J.P. Minckelerstraat in Leuven. Bovengronds komt een nieuwe stadswijk met 157 appartementen en 34 huizen  (met tuin). Ondergronds een parking met enkele honderden staanplaatsen.

In de plannen zijn ook een handelszaak en een supermarkt voorzien. Op een naam voor deze laatste was het tot nog toe wachten maar Peter Lamens liet bij de collega’s van ROB-tv weten dat de keuze is gevallen op het Nederlandse Jumbo.

“De Jumbo-supermarkt komt op de plaats van de bestaande supermarkt (Aldi), en zal ongeveer een 1.000 m2 oppervlakte hebben”, zegt Peter Lamens.

De projectontwikkelaar verwacht de bouwvergunning beet te hebben tegen het einde van het jaar. De bouwwerken zelf starten volgend jaar. Allicht zal de supermarkt in de loop van 2023 de deuren openen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortenaken
Kortenaken

Ondernemer overleden

KORTENAKEN - Luc Lemmens, eigenaar en CEO van de Tubobel Group, is overleden. Het in Kortenaken gevestigde Tubobel Infra is… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.