Nieuws Vlaams Brabant Revolutionaire tent van Leuvens bureau strijkt neer in Steenokkerzeel

Revolutionaire tent van Leuvens bureau strijkt neer in Steenokkerzeel

Revolutionaire tent van Leuvens bureau strijkt neer in Steenokkerzeel

maggiesteenokkerzeelMaggie, de revolutionaire tent van het ingenieurs- en architectenbureau DMOA uit Leuven, heeft een voorlopig onderkomen gevonden in Steenokkerzeel. Daar wordt de constructie ingezet voor de opvang van niet-begeleide, minderjarige asielzoekers. De tent kan er dienen als slaapplaats, leslokaal of ontspanningsruimte.

Het bureau DMOA ontwikkelde Maggie in 2015, als multifunctionele tent voor vluchtelingenkampen. Het is een constructie uit hoogtechnologisch textiel en aluminium. De muren worden gevuld met organisch materiaal. Maggie is gebouwd om te worden ingezet op het terrein in Noord-Afrika en Zuidoost-Azië. Maar door de actualiteit vindt de tent nu een toepassing op slechts twintig kilometer van huis.

Naast het kasteel Van Ham in Steenokkerzeel worden jongeren opgevangen die zonder ouders of familie in ons land toekomen. Door de grote instroom van vluchtelingen vorig jaar raakte het opvangcentrum overvol. Het centrum biedt plaats aan vijftig jongeren. Door de vluchtelingencrisis werd dat aantal  opgetrokken tot tachtig.

Om hen goed te kunnen begeleiden en de nodige lessen te geven ontstond nood aan extra ruimte. Maggie kwam als geroepen. In Steenokkerzeel doet de tent voorlopig dienst als leslokaal en ontspanningsruimte. Voor de Leuvense architecten blijft de constructie in eerste instantie bestemd als duurzaam bouwpakket voor opvangkampen in het buitenland.

“De vluchtelingen verkeren vaak in nood. Soms verblijven ze tot twaalf jaar in de kampen. Daarom gingen we op zoek naar een innovatief alternatief: een duurzame constructie die veel langer dienst doet”, zegt architect Benjamin Denef.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.