Foto VDT

Rik verzint beste naam voor ondernemersorganisatie en wint zo etentje


Unizo Tienen neemt, samen met enkele enthousiaste handelaars, deel aan het onlangs door stad Tienen opgerichte Netwerk ondernemend Tienen, voorlopig afgekort als NOT. Die afkorting straalt volgens Unizo niet meteen veel positiviteit uit en dus werd een wedstrijd uitgeschreven in de zoektocht naar een nieuwe, beter passende naam. Niet minder dan 25 voorstellen kwamen binnen. Uiteindelijk koos het bestuur voor Kommèrs, een inzending van Rik Poulman.

“Wijlen Hubert Niclaes herhaalde vaak dat Tienenaars te weinig chauvinistisch zijn”, zegt Rik. “Persoonlijk geldt dat ook voor ons toch wel uniek dialect. Vandaar mijn voorstel voor Kommèrs, het Tiens voor handel.”

Rik krijgt door Unizo Tienen een lekker etentje aangeboden in restaurant De Refugie. “Zoals afgesproken leggen we alle verkregen voorstellen voor op de eerste bestuursvergadering van het nieuwe netwerk”, zegt Paul Govaers van Unizo Tienen. “Want het is uiteindelijk die bestuursvergadering die de nieuwe officiële naam zal verkiezen. Benieuwd of Kommèrs het uiteindelijk gaat halen.”